ترامپ عاشق تهران است!
در میزگرد نشریه آمریکایی، کارشناسان مطرح آمریکایی حین پرداختن به سیاستهای واشنگتن در قبال ایران و منطقه، اعلام کردند که رئیسجمهور آمریکا شیفته سفر به تهران است و با ایران، به توافقی مشابه برجام خواهد رسید.

«جفری گلدبرگ» سردبیر مجله آتلانتیک روز جمعه و در برنامه «واشنگتن ویک» با دعوت از کارشناسان و خبرنگاران مطرح حوزه بینالملل آمریکا همچون «پیتر بیکر» دبیر حوزه کاخ سفید نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز»، «استیون هیز» سردبیر نشریه «دیسپتچ»، «دیوید ایگناتیوس» ستون نویس نشریه «واشنگتن پست» و «آندره میچل» خبرنگار ارشد سیاست خارجی «انبیسی نیوز» میزگردی با هدف بررسی سیاست خارجی دولت دوم «دونالد ترامپ»، بهخصوص نمایش سیاسی او در سفیر اخیر خود به خاورمیانه برگزار کرد.
یکی از موضوعات برجسته این برنامه سیاست ترامپ درباره ایران و نادیده گرفته شدن بیسابقه رژیم صهیونیستی توسط دولت آمریکا بود.
در ابتدای این برنامه، «پیتر بیکر» دبیر حوزه کاخ سفید نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز» تصریح کرد: «سیاست خارجی ترامپ غیرقابل پیشبینی است. او در طول سفر خود به خاورمیانه، به اسرائیل سفر نکرد. ترامپ همچنین با به رسمیت شناختن سوریه و لغو تحریمها علیه این کشور، نحوه عملکرد و تعاملات منطقه را تغییر داد. او همچنین به توافقی مشابه برجام با ایران نزدیک شده است.»
سردبیر آتلانتیک در پاسخ به اظهارات بیکر، با اشاره به «نزدیکی ترامپ به کشورهای عربی خلیج فارس» تصریح کرد: «برخلاف اوباما که کشورهای عربی خلیج فارس را نادیده میگرفت، ترامپ بهدنبال روابط خود با آنهاست.»
در همین راستا، «دیوید ایگناتیوس» ستون نویس نشریه «واشنگتن پست» با اشاره به اظهارات ترامپ درباره دخالت نئوکانها و «سازندگان دولتها» در امور خاورمیانه و ویران شدن منطقه در پی این دخالتها افزود: «در چند دهه اخیر، جمهوریخواهان و دموکراتها با صحبت درباره دموکراسی به خاورمیانه رفتند و پیمانهای امنیتی امضا کردند، زیرا این اتفاق برای اسرائیل، نزدیکترین متحد ما در خاورمیانه خوب بود.»
او افزود: «اما ترامپ ورقهای بازی را عوض کرد. اظهارات او درباره محمد بن سلمان (ولیعهد عربستان سعودی) که در طول چهار سال گذشته به علت آگاهی از عملیات ترور جمال خاشقچی طرد شده بود، شوکه کننده بود. ترامپ از محمد بن سلمان تمجید کرد. این هفته به وضوح نشان داد که ترامپ در سیاست خود جاه طلب است.»
ترامپ با ایران به توافق خواهد رسید
ایگناتیوس تصریح کرد: «ترامپ احتمالاً با ایران به توافق برسد و همگی از آن استقبال خواهیم کرد. اما دخالت شخصی ترامپ در امور، بسیار بیشتر از چیزی است که تا به حال شاهد آن بودهایم.»
در ادامه این میزگرد، «آندره میچل» خبرنگار ارشد سیاست خارجی «ان بی سی نیوز»، در پاسخ به سوالی درباره واکنش «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به نادیده گرفته شدن و خواسته جدی ترامپ برای رسیدن به توافق با ایران تصریح کرد: «این بزرگترین تغییر است. زیرا همگی انتظار داشتیم با حمایت ترامپ از جنگ در غزه و حمایت بی قید و شرط او از نتاهیاهو، این حمایت ادامه پیدا کند.»
میچل با اشاره به دیدار ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید افزود: «اما ترامپ چند هفته قبل، نتانیاهو را در کاخ سفید شوکه کرد. نتانیاهو برای کسب تأییدیه آمریکا از طرح اسرائیل برای حمله به ایران، به واشنگتن سفر کرده بود، اما ترامپ در کاخ سفید، بهطور ناگهانی از خواست خود برای مذاکره مستقیم با ایرانیان خبر داد.»
او در ادامه ادعا کرد: «به گفته افراد نزدیک به نتانیاهو، او به دنبال تأیید طرح اسرائیل برای حمله به ایران از سوی آمریکا بود، زیرا نیروهای نیابتی ایران تضعیف شده بودند. توانایی پدافندی ایران نیز در پی حمله اسرائیل، نابود شده بود. اکنون زمان حمله به ایران بود، زیرا این کشور در شرایط حساسی قرار داشت. اما ترامپ نه تنها با حمله مخالفت کرد، بلکه او از تصمیم واشنگتن برای مذاکره مستقیم با ایران خبر داد. ترامپ همچنین عادی سازی روابط را از شروط رسیدن به توافق نظامی و امنیتی با کشورهای عربی را برداشت. اکنون همه این تحولات بدون حضور اسرائیل رخ میدهد.»
میچل در پاسخ به سوال گلدبرگ درباره احتمال تبادل «نامههای عاشقانه» بین ترامپ و مقامات ایران، «مشابه تحولات کره شمالی» افزود: «احتمالاً. زیرا ایران بهدنبال توافق است. ایران باید از تحریمها خارج شود و خواسته آن، رهایی از تحریم است. با وجود پیچیدگی این موضوع، احتمالاً این توافق توسط استیو ویتکاف به سرانجام برسد.»
تمایل ترامپ به حکمرانی مشابه سلاطین عرب
«استیون هیز» سردبیر نشریه «دیسپتچ» در پاسخ به سوالی درباره «راحتی» ترامپ در کشورهای حوزه خلیج فارس افزود: «او در این کشورها راحت است. ترامپ شیفته حکومتهای خودکامه است. او بهدنبال اتخاذ شیوه حکمرانی مشابه کشورهای عربی است. اکنون اقدامات ترامپ فراتر از واقعگرایی است. او بهدنبال حکومتی خودکامه است.»
هیز با اشاره به دیدار ترامپ با «ابومحمد الجولانی» سرکرده گروه تروریستی «هیأت تحریر الشام» و رئیس موقت سوریه، افزود: «او با یکی از سران پیشین القاعده، یک تروریست واقعی دیدار و از او استقبال کرد. فرض کنید اگر اوباما این اقدامات را انجام میداد، جمهوریخواهان چه میگفتند؟»
ایگناتیوس در تحلیل خود از علت توانایی ترامپ برای انجام این اقدامات گفت: «ترامپ در ظاهر خود را فردی قوی و سرسخت نشان میدهد.»
او افزود: «او شاید با رهبران ایران نامه عاشقانه رد و بدل نکند. اما سفر او به تهران دور از انتظار نیست. او عاشق چنین چیزی است.»
ترامپ بهدنبال جایزه صلح نوبل است
«پیتر بیکر» دبیر حوزه کاخ سفید نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز» در ادامه تصریح کرد: «ترامپ بهدنبال جایزه صلح نوبل است. به باور ترامپ او میتواند یکی از افراد مشهور تاریخ بشر شود. او نهتنها روی روسیه، اوکراین و ایران، بلکه روی درگیری آذربایجان و ارمنستان نیز تمرکز کرده است. او بهدنبال حل درگیریهایی با قدمت چندین دههای است. ترامپ مداوم درباره آن صحبت کرده است.»
«آندره میچل» خبرنگار ارشد سیاست خارجی «ان بی سی نیوز» در پاسخ به سوال گلدبرگ درباره وجود سه وزیر خارجه آمریکا؛ «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه رسمی آمریکا، «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ و وزیر خارجه سایه و خود شخص ترامپ افزود: «ویتکاف نقش پرنفوذی دارد. او از مهارتهای خاصی برخوردار است و او ترامپ را میشناسد. ویتکاف از تیم خوبی برخوردار است و من او را دست کم نخواهم گرفت، اما ویتکاف برای رسیدن به توافق با ایران به حمایت نیاز دارد.»
او افزود: «این توافق درحال شبیهتر شدن به برجام است. با وجود انتقادات وارده علیه برجام، توافق احتمالی کنونی نیز، برنامه موشکی یا نیروهای نیابتی ایران را شامل نخواهد شد.»
میچل ادعا کرد: «همه نیروهای نیابتی ایران جز حوثیها، تضعیف شدهاند.»
نتانیاهو دیگر دوست ترامپ نیست
ایگناتیوس در پاسخ به سوال گلدبرگ درباره نادیده گرفته شدن نتانیاهو توسط ترامپ گفت: «موضوع اصلی این هفته، نادیده گرفته شدن اسرائیل و شخص نتانیاهو توسط ترامپ بود. ترامپ هنگامی که متوجه تلاش نتانیاهو برای ترغیب واشنگتن برای حمله به ایران شد، از او شدیداً خشمگین شد. به باور ترامپ، نخست وزیر اسرائیل داشت او را در تنگنا قرار میداد. نتانیاهو دیگر دوست ترامپ نیست. از فوریه تاکنون، ترامپ درحال تقابل با نتانیاهو است.»
در ادامه این میزگرد، میچل تصریح کرد: «برخلاف خواسته ترامپ، پیش از سفر او به خاورمیانه و حتی برخلاف منافع اسرائیل، نتانیاهو تصمیم گرفت تا جنگ در غزه را تشدید کند. آنها درحال کار روی طرحی برای جابجایی دائمی یک میلیون فلسطینی به لیبی هستند.»
«پیتر بیکر» دبیر حوزه کاخ سفید نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز» با اشاره به گزارشهای منتشر شده درباره این طرح، تصریح کرد: «فلسطینیان به لیبی منتقل نخواهند شد. این مسئله بسیار دشوار است. لیبی نیز یک کشور از هم فروپاشیده شده است.»
هیز افزود: «ترامپ به دنبال انجام توافقات بزرگ است. دیدگاه ویتکاف سادهلوحانه است. جاهطلب بودن خوب است اما اظهارات او درباره رسیدن به چندین توافق در چندین مسائل مهم، سادهلوحانه است. نتانیاهو تازهترین متحد آمریکاست که توسط ترامپ کنار گذاشته شده است. او کانادا، اروپا و ناتو را کنار گذاشته است.»
ترس ترامپ عمل نکردن به وعدههایش است
«دیوید ایگناتیوس» ستون نویس نشریه «واشنگتن پست» با اشاره به خواست ترامپ برای دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در مسکو افزود: «بزرگترین مسئله برای ترامپ، توافق با ایران نیست. او از عمل نکردن به وعدههای خودش میترسد و اولویت او، انجام وعدههایش است.»
بیکر با اشاره به «تربیت شدن زلنسکی توسط دیگر مقامات کشورهای اروپایی» گفت: «مقامات اروپایی درحال تربیت زلنسکی هستند تا او بتواند بهتر با ترامپ صحبت کند. راز صحبت کردن با ترامپ، در چاپلوسی است. نباید به او نه گفت. بلکه پس از تأیید حرف او، باید دوباره موضع خودت را تکرار کنی.»
او در پاسخ به سوالی گفت: «ترامپ به اصول گذشته پایبند نیست. او میتواند با حماس صحبت کند. اوباما یک بار با رئیس جمهور ایران صحبت کرد و مسئله بسیار مهمی بود. ترامپ به این اصول پایبند نیست. ویتکاف نیز مشابه او است.»
ایگناتیوس در آخر این میزگرد، در پاسخ به سوالی درباره اختلافات داخلی در دولت ترامپ و جمهوریخواهان گفت: «اختلاف عظیمی بین جنبش ترامپ و نئوکانها وجود دارد.»
در همین راستا، هیز افزود: «پیشبینی از بین رفتن نئوکانها دشوار است. روبیو، در گذشته حامی سرسخت سیاست آمریکا در چندین دهه اخیر بود، اما او اکنون به یکی از منتقدین نئوکانها تبدیل شده است. روبیو دیگر یک اصولگرای سرسخت نیست.»
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید