کد خبر: 755544
تاریخ انتشار :

به بهانه جنجال جدید جمیله علم‌الهدی؛ خشمگین کردن جامعه عاقبت خوشی ندارد!

اظهارات همسر رئیسی مبنی بر اینکه «امروز فحشا کشور را با مشکلات جدی روبه رو کرده است» با واکنش‌ها و انتقادات بسیاری مواجه شده است.

به بهانه جنجال جدید جمیله علم‌الهدی؛ خشمگین کردن جامعه عاقبت خوشی ندارد!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

جمیله علم‌الهدی، همسر رئیسی حالا دیگر از سوی همفکرانش بانوی اول خطاب نمی‌شود، اما همچنان خبرساز است و حاشیه درست می‌کند. یک روز دیپلم افتخار تاثیرگذاری علم و فناوری می‌گیرد و یک روز با رئیس جمهور عراق دیدار می‌کند. یک روز هم مثل دیروز چنان سخنان شاذ، می‌گوید که در سرخط خبر‌ها و نوک پیکان انتقادات قرار بگیرد.

او در همایش بین المللی دیپلماسی مقاومت و گرامیداشت شهدای خدمت گفت «امروز فحشا کشور را با مشکلات جدی روبه رو کرده است»! این سخن او از جهات مختلف قابل تامل بود و واکنش‌هایی همراه شد.

۱. آنچه بیش از همه منتقدان همسر رئیسی را آزرده و بعضا عصبانی کرده این است که وی آنچه از آن تحت عنوان «بدحجابی» یاد می‌شود را «فحشا» خوانده است. خانم علم‌الهدی درحالی از این واژه بدون توجه به بار معنایی آن استفاده که حامیان وی سال‌هاست با اشاره به تحصیلات، مطالعات، تالیفات و ... تلاش می‌کنند برای او هویت و شخصیتی جدای از همسر رئیسی و دختر علم‌الهدی بودن تعریف کنند.

۲. نکته دیگر اینکه جمیله علم الهدی با این سخن رسما به بخش قابل توجهی از جامعه برچسب زده است. وی با این رویکرد سبب تعمیق شکاف بین حامیان حجاب اجباری و مخالفان آن شده است. آن هم در شرایطی که جامعه بیش از هر وقت دیگری به انسجام و وحدت اجتماعی نیاز دارد. نیازی به گفتن و یادآوری اتفاقات پاییز ۱۴۰۱ نیست و دولت و شورای امنیت ملی با توجه به همین موضوع از ابلاغ قانون حجاب صرف نظر کردند، خانم علم الهدی، اما انگار توجه به این موضوع و تبعات احتمالی پافشاری به این طور برخورد‌ها ندارد.

۳. همسر رئیسی در آستانه سالگرد درگذشت ابراهیم رئیسی و درحالی که عملکرد دولت او بار دیگر زیر ذره‌بین قرار گرفته است، با بیان این اظهارات بخشی از جامعه را خشمگین کرده و سبب شده که بار دیگر سر صحبت درباره ناکارآمدی‌ها و انفعال‌های دولت همسر مرحومش باز شد.

۴. بی‌توجهی جمیله علم الهدی به اولویت‌های کشور و دغدغه‌های مردم و اشاره به موضوع حجاب، همچنین هم‌ردیف قرار دادن آن با فحشا؛ نشان از فاصله قابل تاملی است که او و همفکرانش با حقیقت جامعه دارند. این طور که به نظر می‌رسد خانم علم‌الهدی نه تنها تفاوت مساله پوشش اختیاری با فحشا را نمی‌دانند، از ذغدغه‌ها و اولویت‌های عموم جامعه نیز کاملا بی‌خبر است.

۵. گذشته از همه ایراداتی که به این نگاه و اظهارات علم‌الهدی وارد است، وقت نشناسی وی در بیان این سخنان مورد توجه منتقدان قرار گرفته است. بیان این سخنان در مراسمی با حضور مهمانان خارجی و تخریب وجه جامعه و مشخصا زنان ایرانی از جمله انتقادات جدی است که به سخنان او وارد می‌شود.

موارد مورد اشاره، انتقاداتی است که در لابه‌لای واکنش‌ها به اظهارات اخیر جمیله علم‌الهدی به وضوح دیده می‌شود. در ادامه نگاهی داریم به برخی از این واکنش‌ها:

مهدی عرب‌صادق، فعال اصولگرا نوشت: «اظهارات خصمانه اخیرخانم جمیله علم‌الهدی درباره‌ی حجاب، تشبیه آن به"فحشا" و اهانت به میلیون‌ها زن شریف ایرانی، در شرایطی که ایران بیش از همیشه نیازمند انسجام و چهره‌ای آبرومند در سطح جهانی‌ست، نه‌تنها نسنجیده بلکه مایه تأسف است. امروزجریان نفوذ در خط مقدم تخریب چهره ایران ایستاده!»

عبدالرضا داوری نوشت: «سخنان خانم جمیله علم‌الهدی را که شنیدم ابتدا فکر کردم سخنان خانم مهری طالبی دارستانی را میشنوم؛ بی‌تردید حاکمیت این نوع نگاه به مسائل اجتماعی در دولت مرحوم رییسی که بی‌حجابی را معادل فحشا میداند، باعث شد تا بحران ۱۴۰۱ و آشوب‌های آن در جامعه ایران بروز نماید. قدر پزشکیان را بدانیم.»

قربانعلی صلواتیان نوشت: گفت: «بخش دوم تقوا یعنی فحشاء؟ درست شنیدم یا اشتباه؟ میشود خانم جمیله علم الهدی بفرمایند ۴۵ سال بعد از انقلاب فحشاء مورد اشاره ایشان دستاورد کدام منظومه فرهنگی، رسانه‌ای، آموزشی، پرورشی، تربیتی، تبلیغی، اجتماعی و اقتصادی است؟ امیدوارم یک نفر توضیح قانع کننده بدهد».

عنابستانی نوشت: «در همایش بین‌المللی دیپلماسی مقاومت حضور داشتم، با اینکه روسای قوای مجریه و قضاییه سخنرانی داشتند، اما اثرگذارترین سخن را همسر شهید رئیسی گفت: پیشنهاد تدریس دیپلماسی مقاومت در دانشگاه‌ها را داد و راه درست را «تربیت مقاومت» دانست. حرفِ اصلی همین بود.»

عبدالرضا خزایی، روزنامه‌نگار نوشت: «این نگاه، چیزی فراتر از یک اظهارنظر فردی‌ست؛ بخشی از همان خط فکری‌ای است که گمان می‌برد با ارعاب و انگ‌زنی، می‌توان جامعه را مهار کرد. اما حقیقت این است: اعتماد مردم، سرمایه‌ای‌ست که با تحقیر از میان می‌رود.»

سید محمدرضا اصنافی، پژوهشگر حوزه رسانه نوشت: «کاش خانم علم الهدی فراموش نکرده باشند که آخرین باری که با مدل همسر مرحومشون به مبارزه «فحشا» رفتند کشور به چه مصیبتی دچار شد و دین چگونه در موضع نفرت و خشم قرار گرفت. کاش یادشان باشد همزیستی اجتماعی به چه روزی افتاد و چگونه هزینه دینداری را زیاد کردند.»

سایت نزدیک به محسن رضایی نیز در انتقاد از اظهارات همسر رئیسی نوشت: «خانم علم الهدی با اشاره به مسائل فرهنگی و تهدید نهاد خانواده، از «فحشا» به‌عنوان مشکلی جدی و اصلی در کشور یاد کرد بزرگان کشور بار‌ها تأکید کرده‌اند که اقتصاد، اولویت اصلی کشور است. مشکلات معیشتی، بیکاری و تورم، فشار‌های سنگینی بر مردم وارد کرده و حل آنها نیازمند تمرکز، همکاری و ارائه راهکار‌های عملی است.

به‌جای طرح گفتمان‌هایی که ممکن است به تفرقه یا اقدامات نسنجیده منجر شود، بهتر است همراهان دولت شهید رئیسی و همه دلسوزان نظام، انرژی خود را صرف ارائه ایده‌های اقتصادی و گره‌گشایی از مشکلات معیشتی مردم کنند.»

منبع: رویداد 24

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما