کد خبر: 755584
تاریخ انتشار :

پیوستن به پالرمو چه تاثیری بر اقتصاد ایران می‌گذارد؟ | خروج از لیست سیاه FATF چقدر طول می‌کشد؟

کشاورز‌ زاده خروج ایران از لیست سیاه FATF را زمان‌بر خواند و گفت: «این طور نیست که یک یادداشت رسمی به FATF بدهیم و کار‌ها سریع انجام شود. هر سازمان بین المللی مسیر بروکراتیک خود را دارد و FATF نیز از این اصل مستثنی نیست.»

پیوستن به پالرمو چه تاثیری بر اقتصاد ایران می‌گذارد؟ | خروج از لیست سیاه FATF چقدر طول می‌کشد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

خروج ایران در لیست سیاه FATF، مسیر عادی‌سازی تعاملات ایران با سایر کشور‌ها را هموار و هزینه‌های آمریکا برای تحمیل اجرای تحریم‌های ظالمانه یکجانبه به کشور‌های دوست را افزایش خواهد داد.

اکنون که بعد از قریب به ۶ سال کش و قوس بالاخره «الحاق به کنوانسیون پالرمو» در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده، پیش‌بینی می‌شود پیوستن به CFT نیز طی یکی دو ماه آینده به تأیید نهایی برسد. قطعا با این اتفاق ایران از لیست سیاه FATF خارج می‌شود و گام‌های موثرتری را در تسهیل مبادلات تجاری خود بر می‌دارد. با این وجود دیدگاه‌های کارشناسی حکایت از آن می‌کند که برای برخورداری از مزیت‌های الحاق به کنوانسیون‌های مدنظر FATF نیازمند گذر زمان هستیم و زمانی این مزیت‌ها حداکثری می‌شود که تحریم‌های نظام بانکی ایران لغو شده باشد.

محمد کشاورز‌ زاده، دیپلمات ایرانی در گفت‌و‌گو با «رویداد ۲۴» درباره تأثیر آثار تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اقتصاد کشور گفت: «گرچه این کار کمی دیر انجام شد، اما در مجموع باید تصویب پالرمو در مجمع تشخیص را به فال نیک گرفت، چون سیگنال خوبی به کار‌های تجاری می‌دهد. هرچند آثار اقتصادی صرف «تصویب پالرمو» خیلی زیاد نیست، اما نتایجش ملموس و قابل رویت خواهد بود.»

وی بیان اینکه «حالا باید روی موضوع لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا کار کرد» گفت: «چون بانک‌های ما تحریم هستند و سیستم سوئیفت بسته است، ما نمی‌توانیم تراکنش مالی داشته باشیم ولی اگر از لیست سیاه FATF خارج شویم یک تاجر ایرانی می‌تواند در چین به یک بانک برود و حساب باز کند. اما تا وقتی نام ایران در لیست سیاه باشد بانک چینی وقتی به پاسپورت تاجر ایرانی نگاه می‌کند، سریع می‌گوید «امکان افتتاح حساب وجود ندارد».

سفیر سابق ایران در چین یادآور شد: «تحریم‌های آمریکا یکجانبه است و ما این تحریم‌ها را قبول نداریم ولی FATF یک سازمان بین المللی است؛ به عبارت دیگر نمی‌توانیم به بانک چینی بگوییم «ما FATF را قبول نداریم»، چون چین خودش عضو FATF و ملزم به رعایت پروتکل‌های آن است. برخی بانک‌های چینی حاضرند به صورت محرمانه با ما برای دور زدن تحریم‌ها کار کنند، منتها به شرطی که منعی از نظر FATF در مسیر همکاری با ما نداشته باشند».

وی با بیان اینکه «بهتر بود زودتر موضوع تصویب پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام شود» ادامه داد: «ما نباید خود را در معرض تنبیه سازمان‌های بین المللی قرار دهیم، اما متأسفانه مسائل جناحی مانع این اتفاق شد، چون حتی برای تاجرانی که در حوزه دور زدن تحریم‌ها فعال هستند، اتفاق مثبتی بود و آنها در صورت خروج ایران از لیست سیاه FATF راحت‌تر می‌توانند کار خود را انجام دهند، یعنی می‌توانند در کشور‌های دیگر مثل چین حساب بانکی باز کنند.»

کشاورز زاده خروج ایران از لیست سیاه FATF را قدری زمان‌بر خواند و اظهار کرد: «این طور نیست که یک یادداشت رسمی به FATF بدهیم و کار‌ها سریع انجام شود. هر سازمان بین المللی مسیر بروکراتیک خود را دارد و FATF نیز از این اصل مستثنی نیست، اما همین پیوستن ایران به کنوانسیون‌های مدنظر FATF یک گام به جلو است، چون تاجر ایرانی همین را می‌تواند به بانک چینی ارائه دهد و رضایت آن را برای همکاری و افتتاح حساب بگیرد.»

منبع: رویداد 24

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما