یک مقام انگلیسی خواستار به رسمیت شناختن فلسطین شد
رئیس کمیسیون امور خارجی پارلمان انگلیس از دولت کشورش خواست کشور فلسطین و تحریم شهرک نشینان را به رسمیت بشناسد.

به گزارش نامهنیوز، «امیلی ثورنبری»، نماینده حزب کارگر و رئیس کمیسیون امور خارجه پارلمان انگلیس با درخواست از دولت لندن برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تاکید کرد که این انتظار طولانی شده است و نخست وزیر اکنون فرصت برای اقدام در اختیار دارد.
روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» نوشت: ثورنبری اقدامات انگلیس در قبال درگیریهای فلسطینی- اسرائیلی را «ضعیف و دیرهنگام» برشمرد و تاکید کرد زمان آن رسیده است که انگلیس فلسطین را به رسمیت بشناسد.
این مقام پارلمانی گفت به رسمیت شناختن کشور فلسطین دیدگاهی است که حزب کارگر از زمانی که او وزیر خارجه دولت در سایه بوده اتخاذ کرده است. او تاکید کرد: این تعهد در بیانیه انتخاباتی که حزب به موجب آن اعتماد رای دهندگان را در انتخابات اخیر کسب کرد وارد شده است.
در همین راستا، وی ادامه داد: به رسمیت شناختن فوری از حمایت اکثریت اعضای کمیسیون امور خارجه برخوردار است. این کمیسیون امروز گزارش ویژه درگیریهای فلسطین و اسرائیل را منتشر کرد که خواهان اقدام ملموس انگلیس در این زمینه است.
دیدگاه ثورنبری همزمان با اعلام اخیر فرانسه مبنی بر قصد «آمانوئل ماکرون» رئیس جمهور این کشور برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین در ماه سپتامبر و پیش از کنفرانس سازمان ملل مطرح شد که قرار است تحت نظارت فرانسه و عربستان پیرامون راههای احیای راهکار دو کشوری در نیویورک برگزار شود.
همچنین مقام انگلیسی خواستار اقدامی یکپارچه از سوی طرفهای تاریخی توافقنامه سایک- پیکو شد و تصریح کرد: این اقدام میتواند تعهد واقعی ما را به تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس راه حل دو دولتی که انگلیس دههها ادعای حمایت از آن را دارد، نشان دهد.
وی به رغم تاکید بر اینکه به رسمیت شناختن به تنهایی ضامن تحقق صلح نیست، گفت این امر باید نقطه آغازی به سوی تعهد جدید از سوی انگلیس و با همکاری متحدان آن برای ایجاد طرحی جهت برقراری صلح پایدار باشد.
این مقام انگلیسی به دعوت برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین اکتفا نکرد، بلکه اتخاذ گامهای «جدی و مستقیم» علیه شهرک نشینان اسرائیلی تندرو که بر سرزمینهای فلسطینی چیره شدهاند را خواستار شد و گفت آنها فرصتهای صلح را از بین برده و راه حل دولتی را تهدید میکنند.
نماینده انگلیس در پایان تاکید کرد: کمیسیون امور خارجی که ریاست آن را بر عهده دارد، به تمدید تحریمهای انگلیس و مشمول شدن شهرک نشینان و ممانعت از واردات محصولات شهرک نشینان با الگو قرار دادن اقدامات اتحادیه اروپا در دورههای پیشین توصیه کرد.
دیدگاه تان را بنویسید