کد خبر: 677865
تاریخ انتشار :

زنده با انتخابات ترکیه؛ نبرد برای دموکراسی

اکو ایران: مردم ترکیه در شرایطی امروز به پای صندوق‌های رای رفته‌اند که تصمیم آن‌ها نه تنها در تعیین سر نوشت شان نقش مهمی بازی می‌کند، بلکه چشم‌های زیادی در منطقه و دیگر نقاط جهان نیز خیره به نتیجه بازی است.

زنده با انتخابات ترکیه؛ نبرد برای دموکراسی
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش اکوایران، انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه که می‌تواند به ریاست 20 ساله اردوغان پایان دهد، آغاز شده است. این کارزار بزرگ‌ترین چالش برای رهبر قدرتمند ترکیه قلمداد می‌شود، بالاخص در شرایطی که اردوغان با بادهای معکوس اقتصادی دست به گریبان است و انتقادها از او به‌واسطه زلزله ویرانگر 6 فوریه و پس‌لرزه‌هایش اوج گرفته.

برای نخستین‌بار مخالفان اردوغان حول یک نامزد واحد، کمال قلیچدار اوغلو، رهبر حزب جمهوری خلق گرد آمده‌اند؛ بدین ترتیب اوغلو در قامت نماینده ائتلافی متشکل از شش حزب مخالف ظاهر شده است. در جریان این کارزار هرکدام از رقبا باید بیش از 50 درصد از آرا را از آن خود کنند تا بتوانند پیروز کارزار شوند در غیر این صورت رقابت‌ها به دور دوم کشیده شده و بار دیگر باید در 28 می شاهد زورآزمایی اردوغان و اوغلو باشیم.

اکوایران در این صفحه تحولات و تحلیل‌های مرتبط با این انتخابات را دنبال می‌کند:

اعلام نتایج اولیه انتخابات در ترکیه:

19:29: نتایج غیررسمی اولیه نشان می‌دهد اردوغان با 56.67 درصد آرا در مقایسه با رقیب کیلیچداراوغلو با 37.41 درصد از آرا پیشی گرفته است. خبرگزاری آناتولی این نتایج را بر اساس 17 درصد آرا شمارش شده اعلام کرد.

19:12: به نوشته الجزیره نتایج غیر رسمی اولیه نشان می‌دهد که اردوغان با 59.47 درصد آرا از رقیبش قیلیچداراوغلو با 34.79 درصد از آرا پیشی گرفته است. رادیو تلویزیون هابرترک نتایج را بر اساس 9.1 درصد آرا شمارش شده اعلام کرد. سنان اوغان نیز با ۵.۱۱ درصد آرا در جایگاه سوم است. این آرا بیشتر از شهرستان‌های کوچک شمارش شده است. 

لغو ممنوعیت اعلام زودهنگام نتایج

احمد ینر، رییس شورای عالی انتخابات ترکیه اعلام کرد که ممنوعیت اعلام نتایج انتخابات از ساعت ۱۸:۳۰ لغو شده است.

پیش از این اعلام شده بود که تا قبل از ساعت ۲۱ انتشار نتایج انتخابات ممنوع است. 

زورآزمایی اردوغان و اوغلو کلید خورد؛ ماراتنی سرنوشت‌ساز برای ترکیه

اردوغان پس از آن که در استانبول رای خود را به صندوق انداخت به خبرنگاران گفت: «ما از خداوند برای آینده ای بهتر برای کشور، ملت ترکیه و دموکراسی دعا می کنیم برای همه رای دهندگان ترک بسیار مهم است که تا ساعت 17 ( به وقت ترکیه) بدون نگرانی جهت نشان دادن قدرت دموکراسی ترکیه رای خود را به صندوق بیاندازند».

کمال قلیچدار اوغلو نیز پس از آن که در آنکارا رای خود را به صندوق انداخت تاکید کرد: «ما همه برای دموکراسی، با هم بودن و در آغوش گرفتن یکدیگر دلتنگ هستیم. امید داریم از این پس شاهد این باشیم که بهار به این کشور بیاید و بماند».

زورآزمایی اردوغان و اوغلو کلید خورد؛ ماراتنی سرنوشت‌ساز برای ترکیه

جای پای سست اردوغان؛ زلزله ژئوپلتیکی در راه است؟

مردم ترکیه در شرایطی امروز به پای صندوق‌های رای رفته‌اند که تصمیم آن‌ها نه تنها در تعیین سرنوشت‌شان نقش مهمی بازی می‌کند، بلکه چشم‌های زیادی در منطقه و دیگر نقاط جهان نیز خیره به نتیجه بازی است.

نتیجۀ انتخابات حساس ریاست‌جمهوری ترکیه قابل‌پیش‌بینی نیست. نظرسنجی‌ها حاکی از نارضایتی قابل‌توجه رأی‌دهندگان در داخل کشور پس از بیش از دو دهه تسلط حزب عدالت و توسعه و رجب طیب اردوغان است؛ شخصی که اکنون بیشتر از ۲۰ سال است که ریاست دولت ترکیه را در دست دارد و امروز بعضی‌ها شکست او را غیرقابل‌تصور و ناراحت‌کننده می‌دانند.

با این حال، نباید انتظار داشته باشیم که اگر اردوغان شکست بخورد و ائتلاف مقابلش به پیروزی برسد، جهت‌گیری ژئوپلیتیکی ترکیه به صورت اساسی و بلند مدت تغییر خواهد کرد. ترکیه در ۲۰ سال گذشته وارد مسیر بی‌بازگشتی شده و جانشینان اردوغان نیز توانایی و ارادۀ تغییر اساسی آن را ندارند...

جای پای سست اردوغان؛ زلزله ژئوپلتیکی در راه است؟

نگاه خیره خلیج‌فارس به انتخابات ترکیه؛ رقیب اردوغان شیوخ را فراری می‌دهد؟

چندین کشور عربی حاشیه خلیج فارس سهم بزرگی در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه دارند و خاتمه قدرت بیست‌ساله رجب طیب اردوغان و سرمایه‌گذاری‌های چندین ساله آن‌ها به هم وابسته است. 

اکنون آینده سرمایه‌گذاری‌های کشورهای خلیج‌فارس در ترکیه به انتخابات ترکیه وابسته است. رویکرد نامزدهای انتخابات با یکدیگر کاملا متفاوت و سهم بزرگ کشورهای عربی در این روند حائز اهمیت است... 

نگاه خیره خلیج‌فارس به انتخابات ترکیه؛ رقیب اردوغان شیوخ را فراری می‌دهد؟

رفراندوم دموکراسی در ترکیه؛ بزرگ‌ترین علامت سؤال فردای انتخابات

بسیاری از تحلیل‌گران از این انتخابات به عنوان رفراندوم دموکراسی ترکیه یاد کرده اند. اردوغان و حزب عدالت و توسعه (AKP) طی 20 سال گذشته تغییرات گسترده‌ای در سیستم حکومتی آنکارا ایجاد کرده‌اند و حجم زیادی از قدرت را در دستان رئیس‌جمهور متمرکز کرده‌اند. وعده اصلی حزب جمهوری‌خواه‌خلق این است که ساعت اصلاحات را به عقب برگرداند و دموکراسی پارلمانی را در کشور احیا کند.

با توجه به این شرایط داخلی جای تعجب نیست که هیچ یک از نامزدها، سیاست خارجی را در مرکز مبارزات انتخاباتی خود قرار نداده‌اند. اما همانطور که ویدئوی اردوغان نشان داد، اجتناب از مسائل امنیت ملی در سیاست ترکیه دشوار است. به گفته کارشناسان، تفاوت‌های کلیدی بین این دو نامزد وجود دارد که می‌تواند پیامدهای مهمی برای سیاست‌گذاران در غرب داشته باشد.

با این همه، کسانی که به یک ماه عسل در روابط ترکیه با غرب امیدوارند، شاید از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور ناامید شوند...

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما