کد خبر: 681417
تاریخ انتشار :

تحولات اوکراین| کی‌یف غرب را مقصر در عدم موفقیت ضد حمله خود می‌داند

استفاده ارتش اوکراین از اوضاع پیرامون شرکت واگنر، خودداری آمریکا از ارزیابی ضدحمله کی‌یف، درخواست چین برای توقف مناقشه اوکراین ، تلاش سازمان ملل برای تمدید توافق غلات و انتقاد دفتر زلنسکی از سخنان اوباما درباره کریمه، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

تحولات اوکراین| کی‌یف غرب را مقصر در عدم موفقیت ضد حمله خود می‌داند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "میخائیل پودولیاک"، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه، متحدان غربی کی‌یف را مقصر در عدم موفقیت در عملیات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین معرفی کرد.

به گفته وی، در حالی که کشورهای غربی مدت زمان طولانی در حال تصمیم گیری درباره انتقال تسلیحات به کی‌یف بودند، نظامیان روسی موفق شدند خط دفاعی خود را برای مقابله با ضد حمله به خوبی آماده کنند. پودولیاک در پیامی توییتری نوشت: «زمانی که برای متقاعد کردن شرکای غربی‌مان برای تامین تسلیحات لازم صرف شد، در این دوره در مواضع طرف روسی استحکامات خوبی ساخته شده، موانع دفاعی عمیق حفر شده و سیستم میادین مین ایجاد شد».

روزنامه "نیویورک تایمز" نیز روز جمعه گزارش داد که شروع ضد حمله هیچ پیشرفت سریعی برای ارتش اوکراین به همراه نداشته است. در عین حال، مقامات آمریکایی امیدوارند که پس از آموزش در غرب،  نیروهای نظامی اوکراینی بتوانند توانایی‌های رزمی خوبی کسب کنند.

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین، چند روز قبل گفت که این کشور تا پایان درگیری، همیشه با کمبود سلاح مواجه خواهد بود. وی گفت : «اکنون نیروهای مسلح اوکراین بیش از هر چیز به مهمات توپخانه و خودروهای زرهی برای موفقیت در انجام یک ضد حمله نیاز دارند. در حالی که هر روز هم کمک های نظامی وارد کشور می شود.»

این در حالی است که، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اعتراف کرده که زرادخانه‌های تسلیحاتی کشورهای عضو ائتلاف تمام شده و باید هر چه زودتر بازسازی شوند. وی تاکید کرد، این بلوک در حال حاضر به "صنایع نظامی قدرتمندتری" نیاز دارد.

در اواسط ماه ژوئن، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در نشست عمومی مجمع بین‌المللی اقتصادی سن پترزبورگ، یادآور شد که ارتش روسیه تاکنون حدود 30 درصد از خودروهای زرهی ارائه‌ شده توسط غرب به اوکراین را نابود کرده است. وی همچنین پیش بینی کرد که اوکراین به زودی بدون تجهیزات نظامی خود باقی خواهد ماند.

در همین رابطه دبیرکل ناتو نیز اعتراف کرد که اوکراین مقادیر زیادی از  تجهیزات نظامی غربی را در جریان این ضد حمله از دست داده است. استولتنبرگ گفت که وزیر دفاع اوکراین آلکسی رزنیکوف گزارشی در این زمینه ارائه خواهد کرد. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان هم انهدام مرتب تانک‌های لئوپارد که کی‌یف در ضد حمله خود از آنها استفاده می‌کند، توسط طرف روسی را تأیید کرد. 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و هشتاد و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

وزارت دفاع روسیه: کی‌یف از تحریکات پریگوژین استفاده کرده و برای حمله آماده می‌شود

وزارت دفاع روسیه بامداد امروز شنبه اعلام کرد که ارتش اوکراین با سوء استفاده از اقدام تحریک آمیز یوگنی پریگوژین، بنیانگذار شرکت نظامی خصوصی واگنر ( Wagner PMC) دست به کار شده و اکنون واحدهای خود را در جهت گیری تاکتیکی آرتیموفسک به منظور حمله بعدی به مواضع نظامیان روسی متمرکز کرده است.

این وزارتخانه تاکید کرد که البته رزمندگان گروه نظامی جنوبی از تلاش‌های نیروهای اوکراینی برای حمله به بخش آرتمیوفسک در جبهه جلوگیری کرده  و در این رابطه حملات سنگین توپخانه و حملات هوایی به دشمن اعمال می شود.

پولیتیکو: آمریکا تصمیمی درباره ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین نگرفته است

روزنامه "پولیتیکو" بامداد امروز، شنبه، به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که ایالات متحده هنوز تصمیمی برای ارسال مهمات خوشه‌ای DPICM به اوکراین نگرفته است. منبع خبری این روزنامه گفت: "هیچ موضوع جدیدی در این رابطه وجود ندارد، مقامات ایالات متحده هیچ تصمیمی در خصوص عرضه یا عدم تامین این نوع تسلیحات به اوکراین نگرفته اند."

به گزارش این نشریه، روز جمعه، لورا کوپر، معاون دستیار وزیر پنتاگون در امور روسیه، اوکراین و اوراسیا، گفت که مهمات خوشه‌ای یا DPICM - مهمات متعارف دو منظوره بهبود یافته، می تواند وضعیت میدان نبرد را در جریان عملیات ضد حمله به نفع طرف اوکراینی تحت تاثیر قرار دهد. 

وی همچنین یادآور شد که تصمیم نهایی در مورد تامین مهمات خوشه ای به دو عامل بستگی دارد - محدودیت های اعمال شده در انتقال این مهمات توسط کنگره و همچنین واکنش احتمالی متحدان ایالات متحده و اوکراین که کنوانسیون مربوط به منع تولید، استفاده و انتقال مهمات مربوطه را امضا کرده‌اند. 

خودداری کاخ سفید از اظهار نظر در مورد روند عملیات تهاجمی اوکراین 

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت آمریکا در کاخ سفید بامداد امروز، شنبه طی یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده قصد ندارد روند عملیات ضد حمله ارتش اوکراین را مورد ارزیابی قرار دهد. 

کربی گفت: "مسلماً، من در مورد عملیات تهاجمی اوکراین هیچ صحبتی نمی کنم، بهتر است آنها خودشان (مقامات کی‌یف)  این کار را انجام دهند. <...> همه ما باید بدانیم که درگیری‌های نظامی  می توانند غیرقابل پیش بینی باشند و برنامه های در نظر گرفته ممکن است آنطور که انتظار داشتید پیش نرود."

این مقام کاخ سفید تاکید کرد که در حال حاضر واشنگتن روی فراهم سازی تدارکات نظامی برای کی‌یف متمرکز شده که می تواند شانس موفقیت نیروهای مسلح اوکراین را در این ضد حمله افزایش دهد.

اعتراض روسیه به قصد کشورهای غربی برای انتقال جنگنده F-16 به اوکراین 

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، شب گذشت اعلام کرد که این کشور اعتراض شدید خود را  نسبت به قصد برخی کشورها برای  انتقال جنگنده‌های اف-16 به کی‌یف به آنها انتقال داده است. 

این دیپلمات گفت: در 13 تا 14 ژوئن در قاهره، در نشست گروه کارشناسی پنج قدرت هسته‌ای جهان، موضوعات مربوط به دستورالعمل های دکترین کشورهای هسته‌ای و جستجوی راه هایی برای کاهش خطرات راهبردی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. و نمایندگان روسیه دیدگاه خود درباره انتقال جنگنده های اف-16  که می توانند موشک‌های هسته‌ای حمل کنند، را به اطلاع طرفهای غربی رساندند.

چند روز پیش، پل کریگ رابرتز، یکی از مقامات سابق کاخ سفید در دوران دولت رونالد ریگان، گفت که تصمیم ایالات متحده برای تامین هواپیماهای جنگنده F-16 اوکراین، درگیری کنونی در اوکراین را به جنگ هسته ای نزدیک می کند. وی یادآور شد که سیاست ایالات متحده می تواند کره زمین را به یک فاجعه جهانی برساند.

انتقاد از استانداردهای دوگانه و سیاسی کردن وظایف بشردوستانه سازمان ملل 

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته، جمعه، در نشست وسژه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره وضعیت اوکراین، اعلام کرد که روسیه بارها به وجود استانداردهای دوگانه و سیاسی بودن اقدامات سازمان ملل در مورد مسائل بشردوستانه اشاره کرده است، زمانی که این سازمان اصرار دارد دسترسی بشردوستانه به ناطقی از خاک روسیه از طریق اوکراین را فراهم کند.

وی با اشاره به انفجار سد نیروگاه برق آبی کاخوفکا، یادآور شد که پیامدهای این حادثه نه تنها برای کی‌یف، بلکه برای طرف روسی نیز محسوس خواهد بود. این دیپلمات روس گفت: در حال حاضر اعضای سازمان ملل متحد از عدم دسترسی بشردوستانه به سرزمین‌های روسیه که تحت تأثیر تخریب سد کاخوفکا قرار گرفته‌اند، شکایت دارند. <...> رهبری سازمان هیچ گزینه ای را برای ارسال کمک به زمین‌های دونتسک و لوهانسک و به مناطق زاپروژیا و خرسون، به جز از طریق کی‌یف و عبور از خطوط تماس جبهه نبرد نظامی، در نظر نگرفته و در نظر نخواهد گرفت. 

به گفته او، چنین اقداماتی نشان دهنده یک نیت انسان دوستانه نیست، بلکه یک اقدام سیاسی است - برای نشان دادن این مسئله که "گویا کی‌یف کنترل این مناطق را حفظ کرده است."

نماینده روسیه ضد حمله اوکراین را اقدامی انتحاری نامید

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در نشست شورای امنیت درباره روند اوضاع در اوکراین ابراز عقیده کرد که عملیات ضد حمله ارتش اوکراین برای این کشور اقدامی انتحاری است.

نبنزیا گفت: نیروهای نظامی اوکراین با تحریک حامیان غربی کی‌یف، تقریباً یک ماه است که در حال انجام یک ضد حمله انتحاری علیه مواضع روسیه هستند و باید در مورد اثربخشی استفاده از تسلیحات و مهمات غربی به آنها گزارش پس بدهند.

این دیپلمات تاکید کرد که این عملیات ده‌ها هزار نفر بسیج شده، چند صد قطعه تجهیزات تخریب شده برای آنها هزینه داشته است و حتی در جامعه اوکراین این عملیات "چرخ گوشت زاپروژیا" نامیده می شود.

نماینده روسیه در سازمان ملل یادآور شد: اکنون اوکراین با یک کار دشوار روبرو است: چگونه می تواند شکست کامل خود را به یک پیروزی تبدیل کند. در عین حال، غرب اجازه نخواهد داد که  تا زمانی که همه سربازان اوکراینی تمام شوند، کی‌یف درباره صلح صحبتی کند.

چین از جامعه جهانی خواست تا تشدید درگیری در اوکراین را متوقف کند

گنگ شوانگ، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل، در نشست شب گذشته شورای امنیت اعلام کرد که مقامات پکن اصرار دارند که جامعه بین المللی از تلاش‌ها برای تشدید درگیری نظامی در اوکراین دست بردارند. 

وی گفت: «درگیری نظامی در اوکراین در مرحله تشدید قرار گرفته است. تخریب سد نیروگاه برق آبی کاخوفکا یادآور این واقعیت تلخ است که در صورت ادامه خصومت ها، خطرات جدیدی برای مردم منطقه به وجود خواهد آمد.»

پیش از این، خبرگزاری رویترز گزارش داد که رهبران اتحادیه اروپا قصد دارند هفته آینده از چین بخواهند از نفوذ خود بر روسیه استفاده کرده و برای پایان دادن به درگیری در اوکراین کمک کند. 

سازمان ملل خواستار رفع تمامی موانع برای تداوم توافق غلات شد

رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته، جمعه اعلام کرد که این سازمان کاملا متعهد به حمایت از تفاهم نامه مربوط به رفع مشکلات برای صادرات مواد غذایی و کودهای کشاورزی از روسیه است و بنابراین اصرار دارد که همه موانع بر سر راه اجرای توافق غلات برداشته شود.

دی کارلو در نشست شورای امنیت گفت: سازمان ملل از کاهش سرعت عملکرد ابتکار دریای سیاه ناامید شده است. صادرات مواد غذایی از طریق کریدورهای انسان دوستانه دریایی کاهش یافته است. <…> ما خواهان رفع همه موانع برای اطمینان از تداوم این توافق هستیم.

چند روز قبل، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، اعلام کرد که مقامات آمریکایی امیدوارند توافقنامه صادرات غلات را تمدید کنند و از تلاش‌های سازمان ملل و ترکیه در این زمینه حمایت خواهند کرد.

موضوع حذف بانک کشاورزی روسیه از تحریم‌ها به خاطر ادامه توافق غلات مطرح نیست

 یک منبع دیپلماتیک در بروکسل به خبرگزاری تاس اعلام کرد که اتحادیه اروپا موضوع حذف بانک کشاورزی روسیه از فهرست تحریم‌ها به منظور تمدید توافقنامه صادرات غلات را مورد بررسی قرار نداده است.

یک مقام آگاه در نمایندگی یکی از کشورهای اروپایی گفت: «مسئله لغو تحریم‌ها علیه این بانک، اصولاً تا پایان درگیری نظامی [در اوکراین] مطرح نیست. در مورد ابتکار عمل صادرات غلات سازمان ملل، باید بدون شرط اضافی انجام شود.»

پیش از این،  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در نشستی با خبرنگاران جنگی، امکان خروج طرف روسی از توافق غلات را بعید ندانست. وی گفت: منافع مسکو در توافقنامه صادرات غلات در نظر گرفته نمی شود و در زمینه آزادسازی موانع برای غلات روسیه کاری انجام نشده است.

رهبر روسیه تاکید کرد که بیشتر غلات اوکراین به کشورهای مرفه اتحادیه اروپا می رود و نه به فقیرترین کشورهای جهان.

انتقاد دفتر زلنسکی از سخنان اوباما در مورد انتخاب مردم شبه جزیره کریمه 

میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز جمعه در پیامی توییتری از اظهارات باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا مبنی بر حمایت مردم ساکن کریمه از پیوستن به ترکیب روسیه انتقاد کرد.

پولیانسکی نوشت: "شگفت انگیز است. و از همه مهمتر، چرا؟ <...> بنابراین نباید تعجب کرد که امروزه یک تجاوز تمام عیاراز سوی روسیه در اروپا و یک جنگ بزرگ تهاجمی که صدها هزار نفر را می گیرد، براه افتاده است."

او همچنین ابراز عقیده کرد که حقوق بین‌الملل "عملاً وجود ندارد" و "رژیم کنونی روسیه انعکاسی وقیحانه از سیاست نادرست غرب قبل از آغاز جنگ است."

باراک اوباما روز گذشته، جمعه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CNN گفت که بسیاری از ساکنان روس زبان شبه جزیره کریمه در سال 2014 واقعاً خواهان پیوستن مجدد شبه جزیره به ترکیب فدراسیون روسیه بودند و از این مسئله حمایت کردند.

واکنش کرملین به اظهارات اوباما در مورد تمایل مردم کریمه برای اتحاد مجدد با  روسیه 

 دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری فدراسیون روسیه، روز جمعه طی یک نشست خبری اعلام کرد که اظهارات باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا مبنی بر اینکه بسیاری از مردم روس زبان ساکن کریمه خواستار پیوستن مجدد این شبه جزیره به روسیه در سال 2014 هستند، حاوی یک دانه منطقی است.

پسکوف گفت: «این ما نیستیم که چنین ادعایی را داریم و مسلماً این اظهارات حاوی دانه های عقلانی است. همینطور است - واقعاً جناحی از سیاستمداران غربی وجود دارند که از نظریه توسعه روابط خوب با روسیه حمایت کردند و با کاشت روسوفوبیا (روس هراسی) مخالفت کردند.

پسکوف تأکید کرد که البته اتحاد مجدد با روسیه خواسته تنها بخش خاصی از مردم کریمه نبود، بلکه تقریباً کل جمعیت شبه جزیره خواستار این اتحاد بودند.

در اواسط ماه مارس، موسسه سنجش افکار عمومی سراسری روسیه داده‌هایی را منتشر کرد که بر اساس آن 86 درصد روس‌ها معتقدند که تصمیم برای بازگرداندن کریمه به فدراسیون روسیه صحیح بوده است.

سطح اعتماد مردم روسیه به پوتین به بیش از 78 درصد رسید

مرکز تحقیقات افکار عمومی سراسری روسیه روز جمعه اعلام کرد که نتایج نظرسنجی که از تاریخ 12 تا 18 ژوئن انجام گرفت، نشان داده که میزان اعتماد شهروندان روس به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به  78.9 درصد رسیده است.

طبق این گزارش، 78.9 درصد از پاسخ دهندگان به سؤال مستقیم در مورد اعتمادشان به ولادیمیر پوتین پاسخ مثبت داده‌اند و 61.8 درصد نیز  همین نظر را در مورد میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه دارند.

علاوه بر این، میزان تایید عملکرد پوتین در پست رئیس جمهوری روسیه 76.1 درصد بود، در حالی که کار نخست وزیر و دولت روسیه به ترتیب از سوی 53.3 درصد و 50.7 درصد از پاسخ دهندگان مثبت ارزیابی شد.

زلنسکی برگزاری انتخابات در اوکراین تا قبل از پایان جنگ را رد کرد

 ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بی.بی.سی که بخش‌هایی از آن در کانال تلگرامی وی منتشر شده، اعلام کرد، در حالی که درگیری نظامی در این کشور جریان دارد، انتخابات ریاست جمهوری در اوکراین برگزار نمی شود. 

زلنسکی در پاسخ به این سوال که آیا انتخابات ریاست جمهوری در سال 2024 برگزار خواهد شد، گفت: «طبق قانون اساسی [اوکراین]، انتخابات باید در زمان صلح برگزار شود، زمانی که هیچ درگیری نظامی وجود نداشته باشد که ما چنین شرایطی را در کشور نداریم.»

رئیس جمهوری اوکراین در این مصاحبه همچنین درباره انتقال هواپیماهای اف 16 به این کشور نیز صحبت کرد. به گفته او، اوکراین از جنگنده های F-16 در شش یا هفت ماه دیگر استفاده خواهد کرد.

بیشتر بخوانید

تحولات اوکراین| قصد اتحادیه اروپا برای ادامه اعمال فشارها بر روسیه

تحولات اوکراین| اعتراف مقامات کی‌یف به تلاش روسیه برای حل مناقشه از راه مذاکره

تحولات اوکراین|آموزش 60 هزار نظامی اوکراینی در غرب برای اجرای ضد حمله

اتحادیه اروپا یازدهمین بسته تحریمی ضد روسیه را به اجرا گذاشت

روز جمعه، 23 ژوئن، اتحادیه اروپا یازدهمین بسته تحریمی ضد روسی را به اجرا گذاشت و این سند در نشریه رسمی اتحادیه اروپا منتشر گردید.

در مجموع، محدودیت های جدید بیش از 71 فرد در 33 ساختار را تحت تاثیر قرار داد. در میان آنها، از جمله خبرنگاران جنگ، مقامات عالی رتبه، کارآفرینان و شرکت‌های فناوری اطلاعات دیده می شوند. به ویژه، اتحادیه اروپا پخش پنج شبکه تلویزیون روسی دیگر را محدود کرده است. در عین حال خبرنگاران این رسانه ها منعی برای کار در قلمرو اتحادیه اروپا ندارند.

برای 87 شرکت نیز محدودیت صادراتی اعمال شده است.

پیش از این در شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد که اتحادیه اروپا یازدهمین بسته تحریمی ضد روسیه را تصویب کرده است. از این سند برمی‌آید که ورود تریلرها و نیمه تریلرها از روسیه، تماس با بنادر اروپایی هر نفتکشی که حمل و نقل دریایی نفت را از سایر کشتی‌ها انجام دهد ممنوع است.

مقام روس: نظامیان اوکراینی برای منافع آمریکا و ناتو کشته می‌شوند

سرگئی ناریشکین ، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی ابراز عقیده کرد که نیروهای ارتش اوکراین و مزدوران خارجی در جبهه نبرد با روسیه در راه تامین منافع ایالات متحده و سایر کشورهای ناتو جان خود را از دست می دهند.،  

وی گفت: «برخی از نخبگان غربی معتقدند که می توان روسیه را با استفاده از توان نظامی شکست داد، اما این یک اشتباه بزرگ است. بزرگترین پیامدهای این توهم عمیق امروز توسط نظامیان نیروهای مسلح اوکراین و مزدوران کشورهای غربی احساس می شود که به طور دسته جمعی در جبهه جنگ برای منافع محافل حاکمه در واشنگتن و برخی دیگر از پایتخت های کشورهای ناتو که کاملاً با آنها بیگانه هستند،جان خود را از دست می دهند.»

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما