نهادهای آلمانی: اوکراین عامل حمله به خطوط نورد استریم است
برخی نشریات آلمانی گزارش دادند که بازرسان آلمانی که حملات خرابکارانه به خطوط لوله نورد استریم را بررسی میکنند دست داشتن روسیه را رد کرده و اوکراین را عامل این خرابکاری ارزیابی کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "ان تی وی"، در جریان مناقشات بر سر تامین گاز روسیه، بسیاری غربی ها معتقدند که کرملین مغز متفکر حمله به خط لوله انتقال نورد استریم است. چندین سرویس اطلاعاتی همچنان در حال بررسی این پرونده هستند. اکنون برخی بازرسان آلمانی توانستند تا حد زیادی دخالت روسیه را رد کنند.
در سپتامبر سال 2022، افراد ناشناس حملهای به خط لوله نورد استریم انجام دادند. غرب و روسیه یکدیگر را مسئول خسارات ناشی از این انفجار می دانند. بر اساس تحقیقات هفته نامه "اشپیگل" و زد دی اف آلمان گفته می شود که خرابکاران این خط لوله پس از جنایت به اوکراین گریختهاند.
بر اساس این گزارش، کارشناسان اداره پلیس جنایی فدرال و پلیس فدرال آلمان از طریق تجزیه و تحلیل دادههای آدرسهای IP، از جمله، به این نتیجه رسیدند که مظنونان این خرابکاری قبل و بعد از اقدام خرابکارانه در اوکراین بوده و از آنجا ارتباط برقرار کردهاند. به گفته این محافل امنیتی، تصویری که این ارزیابی ایجاد کرد کاملاً واضح است.
به طور کلی، بازرسان و ماموران این تحقیق اکنون مظنون هستند که یک کماندوی اوکراینی مسئول این حمله بی سابقه به این زیرساخت انرژی آلمان بوده است. یکی از مقامات ارشد آلمانی به این نشریه می گوید: ما خیلی بیشتر از آنچه که علنا شناخته شده می دانیم. به گفته وی هیچ نشانه ای از عملیات "پرچم دروغین" و انحرافی توسط مسکو وجود ندارد که بر اساس آن در آن روس ها انفجارها را به راه انداخته و عمداً مسیر اشتباهی را در اوکراین تعیین کردهاند. ماه ها قبل از این حمله، اطلاعات نظامی هلند و سازمان سیا در مورد یک کماندوی خرابکار اوکراینی و سناریوی مشابهی هشدار داده بودند.
دادستان کل کشور هلند همچنان در حال تحقیق از افراد ناشناس به اتهام «انفجار مواد منفجره و خرابکاری ضد قانون اساسی» است. این مقام نخواست در مورد پرونده جاری اظهار نظر کند.
خطوط لوله نورد استریم یک و 2 که برای رساندن گاز طبیعی روسیه به آلمان ساخته شده بودند، در سپتامبر 2022 بر اثر انفجارهای زیر آب در جزیره بورنهولم دانمارک نابود شدند. از آن زمان، رسانههای غربی بارها گزارش دادهاند که شواهد موجود در پرونده حکایت از دست داشتن اوکراین در این اقدام خرابکارانه دارد، اما کییف هرگونه دخالت در این حادثه را رد کرده است.
علاوه بر منفجر کردن خطوط لوله نورد استریم در اوکراین، حمله به خط لوله گاز ترک استریم در دریای سیاه نیز ظاهراً برنامه ریزی شده بود. گاز روسیه از طریق این خط لوله به ترکیه می رسد. چنین هشداری به سرویس اطلاعات فدرال آلمان نیز ارسال شد. مشخص نیست که چرا برنامه های حمله به ترک استریم، برخلاف حملات در دریای بالتیک، اجرا نشد.
دیدگاه تان را بنویسید