کد خبر: 689772
تاریخ انتشار :

لیست سیاه اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی‌ها به چین

اتحادیه اروپا در لیستی موسوم به لیست سیاه فهرستی از فن آوری های مرتبط با امنیت را تهیه کرده که بر اساس آن می‌خواهد اقدامات بیشتر از جمله کنترل سرمایه گذاری ها را برای کاهش وابستگی به چین انجام دهد.

لیست سیاه اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی‌ها به چین
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "زوددویچه سایتونگ"، اتحادیه اروپا فهرستی از فناوری های مرتبط با امنیت تهیه کرده و آن را مبنایی برای اقدامات بیشتر علیه چین - از جمله کنترل سرمایه گذاری قرار داده است.

کمیسیون اتحادیه اروپا چهار حوزه فناوری حیاتی را شناسایی کرده است که در آنها تهدیدی حاد برای "امنیت اقتصادی اروپا" می بیند. اینها شامل هوش مصنوعی، فناوری نیمه هادی، کامپیوترهای کوانتومی و بیوتکنولوژی است. تا پایان سال، مقامات بروکسل می خواهند خطرات امنیتی در این چهار بخش را با جزئیات بیشتری ارزیابی کنند و اقدامات متقابل احتمالی را پیشنهاد کنند.

ویرا ژورووا ، نایب رئیس کمیسیون اروپایی روز سه شنبه در این باره گفت: تکنولوژی در قلب رقابت ژئوپلیتیکی قرار دارد و اتحادیه اروپا می‌خواهد یک بازیگر باشد، نه فقط یک میدان بازی . به همین دلیل اتحادیه اروپا به یک تحلیل ریسک مشترک نیاز دارد.

کمیسیون برای اولین بار در ماه ژوئن استراتژی «امنیت اقتصادی» را تدوین کرد. هدف این استراتژی تقویت استقلال اروپا در بخش‌های کلیدی و تضعیف قابلیت‌های رقبای سیستمی مانند چین است. اگرچه چین به صراحت در این استراتژی ذکر نشده است، اما افزایش تنش های ژئوپلیتیکی با پکن دلیل تجدید نظر در بروکسل است.

روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در بخش دیگری از این گزارش نوشت: به این ترتیب در حالی که جدایی از روسیه هنوز در جریان است، اما اکنون یک روند دشوار و پیچیده دیگر در برابر اتحادیه اروپا قرار دارد و مقامات بروکسل و پایتخت های اروپا برای سازماندهی مجدد روابط خود با چین عجله دارند. بنابراین کمیسیون اتحادیه اروپا چند ماه پیش "استراتژی امنیت اقتصادی" را ارائه کرد. بر این اساس با توجه به بحران های جهانی، جنگ در اوکراین و یک جمهوری مردمی با جاه طلبی برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی، اروپا به یک نقشه راه برای کاهش خطرات اقتصادی و امنیتی نیاز دارد. از یک سو، اتحادیه اروپا باید وابستگی کمتری به کشورهای خارجی داشته باشد، مثلاً در مورد واردات مواد خام. از سوی دیگر، مهم است که از مهاجرت فناوری‌های حیاتی و افتادن آن به دست افراد نادرست جلوگیری شود.

اکنون کمیسیون اروپایی برای اولین بار مشخص کرده است که می خواهد روی چه چیزی تمرکز کند. روز سه شنبه، تیری برتون و ویرا ژورووا، معاونان رئیس کمیسیون، فهرستی از ده حوزه ارائه کردند که چهار مورد از آنها را "به ویژه حساس و فوری" می دانند. علاوه بر انواع جدید نیمه هادی ها و ماشین های تولیدی، این بخش ها شامل هوش مصنوعی، کامپیوترها و فناوری های کوانتومی و بیوتکنولوژی نیز می شود. برتون هنگام ارائه این طرح ها گفت: اروپا در حال تطبیق با واقعیت های ژئوپلیتیک جدید است، به دوران ساده لوحی پایان می دهد و به عنوان یک قدرت ژئوپلیتیک واقعی عمل می کند.

کمیسیون اروپایی البته این موضوع را در مورد اینکه این روند به کجا منتهی خواهد شد را باز گذاشته است. مرحله اول شامل تجزیه و تحلیل ریسک در گروه های کاری با کشورهای عضو خواهد بود و همانطور که مشخص است، آنها درجات متفاوتی نسبت به چین دارند و برخی تمایل چندانی به اقدامات حمایتی ندارند.

کمیسیون اروپایی در این باره گفت: تحلیل ریسک عینی خواهد بود و البته نه نتایج آن و نه هیچ اقدام بعدی را نمی توان در این مرحله پیش بینی کرد. ارزیابی ریسک در چهار بخش شناسایی شده باید تا پایان سال تکمیل شود و بحث در مورد اقدامات خاص در بهار دنبال خواهد شد. یکی از مقامات اتحادیه اروپا که در این طرح‌ها دخیل است، می‌گوید: در اینجا مسئله گفتگوهای باز با کشورهای عضو مطرح است. ما نمی خواهیم در موضع خود مغرضانه باشیم.

اورسولا فون در لاین ، رئیس کمیسیون اروپایی در ماه مارس سخنان تندی در مورد چین بیان کرده و اعلام کرد: اتحادیه اروپا باید از مشارکت سرمایه و تخصص شرکت های اروپایی در "بهبود قابلیت های نظامی و اطلاعاتی کسانی که رقیب سیستم نیز هستند جلوگیری کند.

کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین اخیرا اعلام کرد که یارانه های دولتی چین برای خودروهای الکتریکی را به دلیل رقابت ناعادلانه بررسی خواهد کرد.

اینکه اتحادیه اروپا در نهایت تا چه حد از ابزارهای قدرتمند در این راستا استفاده خواهد کرد و آیا اکنون ابزار جدیدی وجود خواهد داشت به کشورهای عضو بستگی دارد. در حال حاضر به نظر نمی رسد که همه در مورد چین با یک صدا صحبت کنند. با این حال، همه می دانند که باید اتفاقی بیفتد تا اقتصاد اروپا انعطاف پذیرتر شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما