کد خبر: 640238
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/ گفتگوی نامه نیوز با مجیدرضا حریری

حذف عجولانه ارز 4200 می‌تواند عواقب بدتری داشته‌باشد

یک فعال اقتصادی گفت: همانقدر که تخصیص ارز 4200 سیاست غلطی بود، حذف عجولانه و بدون برنامه ریزی آن نیز می تواند سیاست غلطی باشد و عواقب بدتری داشته باشد.

حذف عجولانه ارز 4200 می‌تواند عواقب بدتری داشته‌باشد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه نیوز: تیم اقتصادی دولت بالاخره به حرکت افتاد اما روند حرکتی آنها خیلی هماهنگ به نظر نمی آید، در حالی‌که معاون اقتصادی رئیس جمهور از دو برابر شدن یارانه ها از دی ماه خبر داد، وزیر اقتصاد زمان شروع طرح را نامعلوم خواند. نکته مهم تر آنکه هرچند دولتی ها فواید اعمال برخی تصمیمات مثل حذف ارز 4200 و تخصیص سهمیه بنزین به هر کدملی را در جهت شفافیت و اجرای عدالت می دانند، کارشناسان اقتصادی با اشاره به آنچه بعد از هدفمندی یارانه ها رخ داد نسبت به آثار بی ثبات کننده این تصمیمات بر بازار هشدار می دهند.

مجیدرضا حریری در گفتگو با نامه نیوز درباره آثار و تبعات برنامه دولت برای اصلاح روندهای اقتصادی موجود در کشور گفت: همه بر این اجماع دارند که سیاست های اقتصادی جاری مشکلات فراوان دارد و بعد از دو دهه صحبت درباره هدفمند کردن یارانه‌ها باید به سمتی رفت که این اتفاق بیفتد.

وی افزود: هدفمندی یارانه‌ها در اقتصاد ما خیلی بدنام شده است چون وقتی دفعه قبل این اتفاق افتاد منجر به یک بی‌هدفی کامل شد چون یک مبلغی به طور مساوی تحت عنوان یارانه سوخت بین همه مردم تقسیم شد. درباره سوخت چند نظر وجود دارد که باید راجع آنها صحبت کرد. سوال اصلی آن است که دولت دارد درباره سوخت به مردم یارانه می دهد یا اساسا این حق مالکانه مردم است که دارد به خودشان پرداخت می شود؟

این فعال اقتصادی اظهار کرد: منابع زیرزمینی همچون نفت و گاز متعلق به دولت نیست و حقوق ملت است حالا اگر مبلغی را تحت این عنوان به مردم داده می شود باید اسمش را یارانه گذاشت یا بهره مالکانه. هر کدام از این تعاریف را مدنظر قرار دهیم باید به یک شکل سیاست گذاری کنیم.

وی ادامه داد: دولت باید درباره پرداخت یارانه ها هدفمند عمل کند تا در جهت کم کردن فاصله تبلغاتی بین دهک های مختلف جامعه از آن استفاده کند. تا الان این روش هایی که انجام شده به آن نتیجه ای که می خواستیم نرسیده است.

حریری با اشاره به اسامی و مدل های مختلف ارز یارانه ای در 4 دهه گذشته، یادآور شد: در این مدت این نوع ارز را تحت عناوین مختلف داشتیم که درباره این موضوع می توان به ارز یارانه ای 4200 تومانی و قبل از آن 1226 تومانی اشاره کرد. هر دفعه که به بحران ارزی خوردیم ارزهای یارانه ای را به چند ده یا چند صد واردکننده پرداخت دادیم تا کالا بیاورند اما در کل نتیجه خوبی حاصل نشده است، پس بالاخره باید در یک جایی این را اصلاح کنیم. همانقدر که تخصیص ارز 4200 سیاست غلطی بود، حذف عجولانه و بدون برنامه ریزی آن نیز می تواند سیاست غلطی باشد و عواقب بدتری داشته باشد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها