کد خبر: 672044
تاریخ انتشار :

ایران ادعای رژیم صهیونیستی درباره حمله به نفتکش را رد کرد

فارس/ سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای رژیم صهیونیستی درباره حمله ایران به نفتکش متعلق به این رژیم گفت: قویا چنین اتهامی را رد می‌کنیم. این رژیم به اتهام‌زنی همانند حامی اصلی خود، آمریکا عادت کرده است. در ارتباط با حفظ امنیت و آزادی کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی جزو کشورهای بسیار موثر هستیم.

ایران ادعای رژیم صهیونیستی درباره حمله به نفتکش را رد کرد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

مهمترین بخش اظهارات ناصر کنعانی به شرح زیر است:

دعوت از فرزند دیکتاتور مخلوع به مونیخ دهن کجی به ملت ایران است​

* این کنفرانس به نام امنیت ولی به کام جنگ و جنگ طلبان تشکیل شده است. کنفرانسی به نام امنیت بین‌المللی تشکیل و از ایران و روسیه دعوت نکنند، این به معنای آن است که فرصت را برای طرح دیدگاه‌های مختلف و چندجانبه درباره نظم و امنیت بین‌المللی گرفتند. 

* اشتباه فاحشی است که برگزارکنندگان کنفرانس مرتکب شدند و مانع طرح دیدگاه‌های متفاوت با دولت آمریکا که بدنبال یکجانبه‌گرایی است، شدند.

* اشتباه دیگر اینکه تریبون را به افراد معلوم‌الحال و بی هویتی دادند که نگاه مردم ایران به آن‌ها واضح است. فرزند یک دیکتاتور مخلوع و فراری به عنوان دعوت شده در کنفرانس دهن‌کجی به ملت ایران است. این بی اعتبار و رسوایی بزرگ برای کنفرانسی است که ادعای تاثیرگذاری در نظم و امنیت بین‌المللی دارد.

* دعوت از اینها مداخله فاحش در امور داخلی یک کشور بزرگ است.

استفاده سیاسی از آژانس، جایگاه حرفه‌ای آن را مخدوش می‌‌کند

* (در واکنش به ادعای بلومبرگ مبنی بر شناسایی اورانیوم با غنای ۸۴ درصد در ایران) ایران متعد به ان.پی.تی و موافقتنامه جامع پادمان است و همکاری حرفه‌ای ایران با آژانس یک اصل مهم است.

* به صورت متقابل انتظار داریم آژانس رفتار حرفه‌ای خود را در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران داشته باشد و به اصول و چارچوب‌های همکاری حرفه‌ای و تخصصی با کشورهای عضو از جمله ایران پایبند باشد.

* استفاده سیاسی از آژانس، جایگاه حرفه‌ای این سازمان را مخدوش می‌‌کند. طرح مواردی از این دست در رسانه‌ها که باید در ارتباط‌های فنی و تخصصی و دیدارهای دوجانبه مورد تبادل‌نظر و بررسی قرار گیرد، نشانه فاصله گرفتن آژانس از رفتار حرفه‌ای و جایگاه تخصصی خود است. استفاده ابزاری از آژانس را برای سوءاستفاده از آن در روند مذاکرات رفع تحریم‌ها قویا مردود می‌دانیم.

* چارچوب مذاکرات در ارتباط با رفع تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه علیه ایران و بازگشت مسؤولانه همه طرف‌ها به توافق روشن است و  باید در همان چارچوب استمرار یابد و امیدواریم آژانس در چارچوب وظایف حرفه‌ای و تخصصی در ارتباط با توافق هسته‌ای به آن محول شده وظایف حرفه‌ای و کمک کننده خود را ایفا کند.

ادعای رژیم صهیونیستی درباره حمله ایران به نفتکش را رد می‌کنیم

* (درباره ادعای رژیم صهیونیستی درباره حمله ایران به نفتکش متعلق به این رژیم) قویا چنین اتهامی را رد می‌کنیم. این رژیم به اتهام‌زنی همانند حامی اصلی خود، آمریکا عادت کرده است. در ارتباط با حفظ امنیت و آزادی کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی جزو کشورهای بسیار موثر هستیم. 

* جزو کشورهایی هستیم که بر ضرورت ایجاد امنیت فراگیر برای همه کشورها به منظور استفاده از فرصت‌های کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی تاکید می‌کنیم ولی رژیمی که امنیت دیگران را به مخاطره می‌اندازد و به امنیت دیگران پایبند نیست خودش را در معرض تهدید متقابل قرار می‌دهد.

امیرعبداللهیان به عراق می‌رود

* امیرعبداللهیان قریباً سفری به عراق خواهد داشت و احتمالا سفر دیگری هم در پیش داشته باشد. 

مذاکرات غیرمستقیم آمریکا و ایران درباره مبادله زندانیان وجود دارد

* (درباره اینکه آمریکا در حال انجام مذاکرات غیرمستقیم با ایران در خصوص مبادله زندانیان با وساطت قطر و انگلیس است) مذاکرات غیر مستقیم وجود دارد و قبلا هم تایید کردیم.

* تبادل زندانیان بین ایران و دولت آمریکا در چارچوب مذاکرات با واسطه‌ای که صورت گرفته بود در شرف انجام بود که با بدعهدی آمریکا این مهم محقق نشد. 

* این موضوع جزو اولویت‌های دولت در رویکرد و سیاست خود برای آزادی شهروندان ایرانی از زندان‌های دیگر کشورها از جمله آمریکاست؛ به ویژه اغلب این زندانی‌ها در قالب اتهامات بی‌اساس دور زدن تحریم‌ها بازداشت شده‌اند.

* نقش قطر مثبت بوده و از آن تشکر می‌کنیم. این موضوع با برخی مسائل فنی و تکنیکی مرتبط است و امیدواریم زمینه تبادل زندانیان در کوتاه‌مدت فراهم شود.

سئول باید اقدامات غیردوستانه رئیس‌جمهور کره جنوبی را جبران کند

* در مورد موضع غیرسازنده رئیس‌جمهور کره جنوبی در سفر به امارات، متاسفانه دولت کُره اقدام قانونی لازم را انجام نداده و اقدام کاملا غیرحرفه‌ای انجام داده و باید جبران کند.

برنامه‌ریزی برای سفر هیأت آژانس به تهران در حال انجام است

* چرا اطلاعات آژانس وارد حوزه رسانه می‌شود را باید گروسی و آژانس پاسخگو باشند. طرح موضوعات فنی و در حال بررسی در رسانه‌ نشانگر آن است که این مسائل از سوی یک مصدر گویا رسمی به رسانه درز می‌کند. این کمک به حل و فصل مسائل فنی نخواهد کرد و آژانس باید به وظایف فنی خود پایبند باشد.

* گفت‌وگوها و ارتباطات ما با آژانس در حال انجام است. مشکلی برای سفر هیأت آژانس به ایران از منظر سیاسی وجود ندارد. برنامه‌ریزی برای سفر هیأت آژانس در حال انجام است و به محض تکمیل مقدمات این سفر می‌تواند انجام شود.

مشروح اظهارات سخنگوی وزارت خارجه را در ادامه بخوانید:

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) اول اسفند ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.

کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره کنفرانس امنیتی مونیخ و عدم دعوت از ایران و روسیه خاطرنشان کرد: کنفرانس امنیتی مونیخ که البته گمان می‌کنیم این کنفرانس به نام امنیت ولی به کام جنگ و جنگ طلبان تشکیل شده است. باید فرصت برابر و مساوی به همه اعضای جامعه جهانی بدهد که دیدگاه‌ها و ارزیابی‌های خود را نسبت به فرصت‌ها و چالش های مرتبط با امنیت بین‌المللی و نظم جهانی و سازوکارهایی که به تحکیم و تقویت ثبات و امنیت کمک می‌کند، بیان کنند. به ویژه در ارتباط با ایران که یکی از کشورهای مهم، تعیین کننده و بلامنازع در تامین و تحکیم امنیت منطقه‌ای و از کشورهای موثر و کمک کننده در تحکیم امنیت بین‌المللی است.

وی بیان کرد: کنفرانسی به نام امنیت بین‌المللی تشکیل و از ایران و روسیه دعوت نکنند این به معنای آن است که فرصت را برای طرح دیدگاه‌های مختلف و چندجانبه درباره نظم و امنیت بین‌المللی گرفتند و فرصت و تریبون را در اختیار یک طرف و یک جریان که به دنبال تحکیم یکجانبه گرایی در حوزه بین‌المللی است قرار دادند. اشتباه فاحشی است که برگزارکنندگان این کنفرانس مرتکب شدند و مانع طرح دیدگاه‌های متفاوت با دولت آمریکا که بدنبال یکجانبه گرایی است، شدند.

کنعانی افزود: اشتباه فاحشی بود. به اعتبار کنفرانس امنیتی مونیخ ضربه اساسی و جدی وارد کردند. اشتباه دیگر اینکه برگزار کنندگان این کنفرانس به جای دعوت از ایران تریبون را به افراد معلوم الحال و بی هویتی دادند که نگاه مردم ایران به آنها واضح است. فرزند یک دیکتاتور مخلوع و فراری از وطن به عنوان دعوت شده در کنفرانس دهن کجی به ملت ایران است. این بی اعتبار و رسوایی بزرگ برای کنفرانسی است که ادعای تاثیرگذاری در نظم و امنیت بین‌المللی دارد. دعوت از اینها مداخله فاحش در امور داخلی یک کشور بزرگ است. نقش ایران در سال‌های گذشته به ویژه یک دهه اخیر در مقابله با تروریسم و داعش کمک بزرگی به نظم امنیتی کرده است. اشتباه فاحشی که امسال برگزار کنندگان کنفرانس و دولت آلمان مرتکب شد این بود که فرصت را در اختیار جنگ طلبان قرار داد. فرصت را در اختیار دولت آمریکا قرار دادند که تندروهای این کشور دیدگاه‌های یکجانبه خود را از طریق این تریبون بیان کنند.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: امیدواریم دولت آلمان و برگزار کنندگان کنفرانس امنیتی مونیخ اشتباه فاحش خود را در سال آینده جبران کنند و اعتبار از دست رفته خود را برگردانند.

وی درباره خبر منتشر شده توسط بلومبرگ که مدعی غنی سازی ۸۴ درصد در ایران شده است، نیز گفت:‌ایران متعد به ان.پی.تی و موافقتنامه جامع پادمان است و همکاری حرفه‌ای ایران با آژانس یک اصل مهم برای جمهوری اسلامی ایران در مناسبات و همکاری‌های خودش با آژانس است. البته به صورت متقابل انتظار داریم آژانس رفتار حرفه‌ای خودش را در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران داشته باشد و به اصول و چارچوب‌های همکاری حرفه‌ای و تخصصی با کشورهای عضو از جمله ایران پایبند باشد.

کنعانی افزود: استفاده سیاسی از آژانس جایگاه حرفه‌ای این سازمان مهم بین‌المللی را مخدوش می‌‌کند. طرح مواردی از این دست که باید در ارتباط‌های فنی و تخصصی و دیدارهای دوجانبه مورد تبادل نظر و بررسی قرار گیرد در رسانه‌ها نشانه فاصله گرفتن آژانس از رفتار حرفه‌ای و جایگاه تخصصی خودش است. استفاده ابزاری از آژانس را برای سوءاستفاده از آن در روند مذاکرات رفع تحریم‌ها قویا مردود می‌دانیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: چارچوب مذاکرات در ارتباط با رفع تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه علیه ایران و بازگشت مسؤولانه همه طرف‌ها به توافق روشن است و  باید در همان چارچوب استمرار یابد و امیدواریم آژانس در چارچوب وظایف حرفه‌ای و تخصصی در ارتباط با توافق هسته‌ای به آن محول شده وظایف حرفه‌ای و کمک کننده خود را ایفا کند.

به گزارش فارس، وی در پاسخ به سؤالی درباره کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: کنفرانسی که به نام امنیت برگزار می‌شود باید محمل متوازنی را برای طرح دیدگاه‌های مختلف و جهانی فراهم کند. اگر بناست درباره امنیت بین‌المللی تبادل نظر شود از بین بردن فرصت برای کشورها به ویژه کشورهای موثر در حوزه بین‌المللی و ایجاد تریبون برای تعدادی به منظور طرح دیدگاه‌های یکجانبه همان رفتار یکجانبه گرایانه‌ای است که در سیاست بین‌الملل برخی کشورها مایلند دنبال کنند و این رویکرد کمک کننده به صلح و امنیت بین‌الملل نیست. به ویژه اینکه فرصتی را برای برخی افراد و جریان‌های شناخته شده فراهم کردند که هم عملکرد ضد امنیتی داشتند و هم بازیچه برخی کشورها بودند در رفتارهای مداخله جویانه و ضد امنیتی علیه دیگر کشورها. 

کنعانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره ادعای رژیم صهیونیستی درباره حمله ایران به نفتکش متعلق به این رژیم با بیان اینکه قویا چنین اتهامی را رد می‌کنیم، ادامه داد: این رژیم به اتهام زنی همانند حامی اصلی خود دولت آمریکا عادت کرده است. در ارتباط با حفظ امنیت و آزادی کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی جزو کشورهای بسیار موثر هستیم. ایران به تلاش‌های خودش در ارتباط با حفظ امنیت و آزادی کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی ادامه خواهد داد و جزو کشورهایی است که در این زمینه تاکنون نقش بسیار موثر و تعیین کننده‌ای ایفا کرده است. 

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: جزو کشورهایی هستیم که بر ضرورت ایجاد امنیت فراگیر برای همه کشورها به منظور استفاده از فرصت‌های کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی تاکید می‌کنیم ولی رژیمی که امنیت دیگران را به مخاطره می‌اندازد و به امنیت دیگران پایبند نیست خودش را در معرض تهدید متقابل قرار می‌دهد.

وی گفت: سرزنش کسی که خود اساسا ملتزم به امنیت دیگران نیست و در طول تاریخ تاسیس ننگین خودش نقش بی ثبات کننده فراگیر در منطقه و عرصه بین‌الملل داشته مسموع نیست.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی بیان کرد: در طول چند ماهه گذشته سفارتخانه های ما در سخت‌ترین شرایط تحمیلی از سوی کشورهایی که خود را متعهد به کنوانسیون وین می‌دانند به رغم سختی شرایط فعالیت‌های دیپلماتیک و کنسولی خود را انجام دادند و از فرصت‌های موجود برای استفاده از دیپلماسی عمومی و تبیین مواضع و دیدگاه‌های ایران استفاده کردند. اتفاقا کشورهای مدعی گردش آزاد اطلاعات و فراهم آوردن فضای رسانه‌ای مساوی برای همه صداها حتی از حداقل امکانات هم برای نمایندگی‌های ما دریغ کردند یا اجازه طرح مواضع رسانه‌ای سفرای ایران را ندادند و یا فضا را به صورت کاملا یکجانبه طراحی کردند و به هیچ وجه به اصل آزادی گردش اطلاعات و آزادی بیان مواضع پایبند نبودند. در خصوص ۴۴ سالگرد پیروزی انقلاب هم در شرایط سختی که در برخی کشورهای غربی مشخصا وجود داشت خوشبختانه با همت و تلاش و بینش دقیق سفارتخانه‌های ایران به رغم برخی غوغاسالاری‌ها و فضای سنگین رسانه‌ای علیه کشور سفارتخانه‌های ما بلااستثنا روز ملی ایران را با شکوه برگزار کردند و مشارکت خوبی در حوزه دیپلماتیک، رسانه‌ای و احزاب و ... شاهد بودیم.

وی گفت: مقامات محلی هم در سطوح مختلف در اکثر کشورها شرکت کردند. البته دنیا فقط چند کشور اروپایی نیست و به هیچ وجه آنها جامعه بین‌المللی را نمایندگی نمی‌کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها