کد خبر: 696844
تاریخ انتشار :

نقد امروز ؛

گروه فشار در هاروارد

هجمه‌های کنگره آمریکا به روسای دانشگاه‌های آمریکا استعفای رئیس پنسیلوانیا و عذرخواهی رئیس هاروارد را به دنبال داشت.

گروه فشار در هاروارد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

ندا اظهری: در ماه‌های گذشته بعد از شدت گرفتن جنگ میان فلسطین و رژیم‌‌صهیونیستی، دانشگاه‌های دنیا به ویژه دانشگاه‌های آمریکا آبستن اعتراضات و تظاهرات گسترده علیه رژیم‌صهیونیستی و برخی، حمایت از صهیونیست‌ها شد که شماری از دانشگاه‌ها در این میان با اقدامات مختلفی با معترضان علیه صهیونیست‌ها مقابله کردند. در این اثنا دانشجویان، استادان و روسای دانشگاه‌های دنیا به بهانه‌های مختلفی چون حمایت از یهودستیزی و اعتراض به کشتار فلسطینی‌ها دادگاهی شده و تحت اقدامات انضباطی قرار گرفته‌اند که به دنبال آن از تحصیل و تدریس محروم و حتی روسای دانشگاه‌ها مجبور به استعفا یا از دانشگاه اخراج شده‌اند.

نقض آشکار آزادی بیان در آمریکا

آمریکایی‌ها در حالی دم از آزادی بیان می‌زنند که ماه‌ها و حتی سال‌هاست بر دهان معترضان به رژیم‌صهیونیستی قفل سکوت می‌زنند و مانع از بلند شدن صدای معترضان در خاک این کشور می‌شوند. با بالا گرفتن حملات صهیونیست‌ها در غزه، دانشجویان آمریکایی در اعتراض‌ها و تظاهرات خود شعارهایی را به نفع فلسطینی‌ها سر دادند که با مخالفت‌های شدید مقامات دانشگاهی و کنگره همراه شد. در این میان برخی روسای دانشگاه‌ها هم با دانشجویان معترض همراه شدند که واکنش کنگره را برانگیخت. این واکنش‌ها تنها به خاطر نداشتن واکنش روسای دانشگاه‌ها نسبت به اعتراض دانشجویان در دفاع از مردم فلسطین بوده است و این عین نقض آزادی بیان در کشوری است که داعیه آن را سرمی‌دهد اما در عمل، تاب تحمل دفاع از مردمی مظلوم و غیرنظامی را هم ندارد. کنگره آمریکا این رفتارها را حتی تا جایی ادامه می‌دهد که به برکناری روسای مطرح‌ترین دانشگاه‌های خود می‌انجامد و اینگونه حاضر است مقامات خود را فدای دفاع از صهیونیست‌هایی کند که هر روز بر مخالفانش در دنیا افزوده می‌شود.

درخواست استعفای 3 رئیس دانشگاه در آمریکا

به گزارش گاردین، در یک هفته گذشته روسای دانشگاه‌های هاروارد، پنسیلوانیا و MIT به کمیته انضباطی آموزش مجلس نمایندگان آمریکا فراخوانده شدند که این کمیته، آنها را به دفاع از دانشجویان معترض به اقدام صهیونیست‌ها و کشتار مردم بی‌دفاع فلسطین و یهودستیزی و گسترش این روند در دانشگاه‌ها متهم کرد. این کمیته به دلیل اتهامات وارده به این سه رئیس دانشگاه، خواستار استعفای آنها شده‌اند. این فشارها در حالی از سوی مقامات آمریکایی به روسای دانشگاه‌ها ادامه دارد که این رؤسا همچنان بر تعهد خود نسبت به مقابله با اسلام‌هراسی و نفرت علیه مسلمانان پافشاری می‌کنند. آنها در اظهارات خود در کمیته انضباتی آمریکا نسبت به این اقدام خود تأکید کرده‌اند و گویا ترسی از اخراج هم ندارند. این کمیته که از 13 عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا تشکیل شده، خواستار عزل هر سه رئیس معتبر و خاطی دانشگاه شده است. نمایندگان جمهوری‌خواهان نیویورک در کمیته انضباطی با روسای این سه دانشگاه گفت‌و‌گو کرده و آنها را تحت فشار قرار دادند تا اقدامات خود را نسبت به یهودستیزی منکر شوند، اما هر سه آنها بر دیدگاه خود پیرامون یهودستیزی تاکید کردند. آنها همچنین در پاسخ به لزوم واکنش تنبیهی نسبت به دانشجویانی که خواستار نسل‌کشی صهیونیست‌ها بودند، واکنش منفی نشان دادند که همین امر واکنش شدید کمیته انضباطی را به دنبال داشت. شواهد حکایت از آن دارد که عملکرد آنها طی ماه‌های گذشته، آینده کاری آنها را در رأس سازمان‌های مربوطه، در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. این در حالی است که رئیس هاروارد به تازگی نسبت به سخنان خود در کمیته انضباطی و جدی نگرفتن لفاظی‌های یهودی‌ستیزانه در محوطه دانشگاه عذرخواهی و اظهار پشیمانی کرد.

استعفای رئیس پنسیلوانیا

‌لیز میگل‌، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا از دیگر متهمان کمیته انضباطی بود که دلیل آن دفاع از تظاهرات حامیان مردم فلسطین در محوطه دانشگاه بود. اعضای کنگره آمریکا او را متهم کرده بودند که در مقابل این تظاهرات اقدامی انجام نداده است. دانشجویان دانشگاه پنسیلوانیا پیش از این هم نسبت به جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی واکنش نشان داده و خواستار توقف حملات و قتل عام غیرنظامیان فلسطینی شده بودند. فرماندار دموکرات پنسیلوانیا، آینده این رئیس دانشگاه را زیر سوال برد و سناتور دموکرات نیویورک، درخواست مطرح‌شده از سوی کمیته برای استعفای او و دو رئیس دانشگاه دیگر را مورد بررسی قرار داد. با اینکه به‌رغم سروصداهای رسانه‌ای که در واکنش به این اتفاق ایجاد شد، قرار بود هیچ کدام از این سه رئیس دانشگاه استعفا ندهند یا برکنار نشوند، اما در روزهای گذشته، ریاست دانشگاه پنسیلوانیا تحت فشارهای زیاد و تهدید و تحقیری که از سوی کنگره اعمال شد، استعفا داد و اکنون فشار برای استعفای رئیس دانشگاه هاروارد رو به افزایش است. میگل که پیش‌تر ریاست دانشگاه ویرجینیا را برعهده داشت، در دانشگاه پنسیلوانیا تازه‌وارد محسوب می‌شود و همین امر اهرم فشاری برای تحریک او به استعفا بود. استادان و دانشجویان این دانشگاه به حمایت از او و جلوگیری از استعفایش برنیامدند. در این میان حتی دو دانشجوی یهودی این دانشگاه شکایتی را نسبت به رئیس دانشگاه تنظیم کردند که در آن اعلام کرده بودند دانشگاه پنسیلوانیا به آزمایشگاه توسعه نفرت، آزار و تبعیض‌های حاد ضدصهیونیستی تبدیل شده است.

هاروارد و بحرانی تازه

به گزارش نیویورک‌تایمز، کلودین گی، نخستین زن سیاهپوست و دومین زنی است که ریاست دانشگاه هاروارد را برعهده گرفته است. او درحال‌حاضر با بزرگ‌ترین آزمون دوران حرفه‌ای خود روبه‌روست و دو روز گذشته هیات‌مدیره این دانشگاه پشت درهای بسته به‌رغم درخواست‌های متعدد نسبت به برکناری او، جلسه تشکیل دادند. گی به‌همراه دو رئیس دانشگاه دیگر در جلسه استماعی که هفته گذشته با حضور نمایندگان جمهوریخواه مجلس برای رسیدگی علیه دانشجویان یهودی تشکیل شد، شهادت دادند. او در این جلسه به اهمیت آزادی‌بیان در دانشگاه هاروارد تاکید داشت که حتی تلاش کرده این آزادی‌بیان درمورد دیدگاه‌هایی که قابل‌اعتراض، توهین‌آمیز و نفرت‌انگیز هستند نیز رعایت شود اما در مقابل بیان کرد که دربرابر قلدری و آزار و اذیت دانشجویان ایستادگی کرده و بسته به سخنی که گفته شده و رفتاری که انجام شده با چنین اقداماتی برخورد می‌کند. این سخن برخلاف انتظار کمیته انضباطی بود و باعث شد بسیاری از آنها خواستار استعفای او شوند.  فشار برای استعفای گی، نظرات مخالف و موافقی را در دانشگاه به‌راه انداخت. درحالی‌که گروه‌هایی از اهداکنندگان، فارغ‌التحصیلان و دانشجویان برای برکناری رئیس هاروارد فشار می‌آورند، حدود 700 نفر از اعضای هیات‌علمی این دانشگاه و نیز صدها فارغ‌التحصیل دیگر در چند نامه سرگشاده از او دفاع کردند و خواستار عدم استعفایش از سمت ریاست شدند. یکی از اعضای هیات‌علمی سیاهپوست این دانشگاه اعلام کرد حملات علیه رئیس هاروارد با ‌انگیزه سیاسی صورت گرفته است. البته به‌نظر می‌رسد رئیس هاروارد در مقایسه با میگل رئیس دانشگاه پنسیلوانیا خوش‌شانس است که شماری از استادان و دانشجویان دانشگاه به حمایت از او برخاسته‌اند.

خطر تعلیق در کمین دانشجویان حامی فلسطین در MIT

برخلاف اینکه رئیس دانشگاه ام‌آی‌تی نسبت به عدم مقابله با اعتراض‌های ضدصهیونیستی در این دانشگاه به کمیته انضباطی فراخوانده شده، اما برخی مدیران این موسسه آموزشی، به دانشجویان و معترضان حامی فلسطین درباره تعلیق احتمالی هشدار داده‌اند. به گزارش bostonglobe، دانشجویان این دانشگاه چندی پیش ائتلافی سراسری را به نفع فلسطین راه انداخته‌اند که تظاهراتی مسالمت‌آمیز در یکی از لابی‌های ام‌آی‌تی بود. آنها در این ائتلاف خواستار توقف بودجه تحقیقاتی از آپارتاید رژیم‌صهیونیستی و نسل‌کشی مداوم علیه مردم فلسطین شدند. اما این تظاهرات با تقابل شدید میان دانشجویان این دانشگاه برگزار شد. برخی مدیران هم به‌دنبال برگزاری این تظاهرات، دانشجویان عامل این اعتراض‌ها را مشمول اقدامات انضباطی ام‌آی‌تی دانستند و اعلام کردند که قطعا با شدت تمام با آنها برخورد خواهد شد. برخی دانشجویان به خواست دانشگاه این تظاهرات را ترک کردند اما تعدادی که باقی ماندند، قرار است از دانشگاه تعلیق شوند. این اعتراض‌ها درحالی در دانشگاه آغاز شد که از چند ساعت قبل درهای منتهی به لابی قفل شده بود اما دانشجویان معترض با بالا رفتن از در خود را به داخل لابی رساندند و تجمع کردند. در این اعتراض قریب به 75 نفر روی پله‌ها شعار می‌داد که «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد.»

تهدید عاملان نمایش فیلم ضدصهیونیستی در دانشگاه پنسیلوانیا

به گزارش inquirer، به تازگی گروهی از دانشجویان دانشگاه پنسیلوانیا اقدامی را سازماندهی کرده‌اند که طی آن، فیلمی در انتقاد از رژیم‌صهیونیستی در محوطه دانشگاه و برخلاف دستور و مقررات دانشگاه به نمایش گذاشته‌اند. خبرها حکایت از آن دارد که این دانشجویان قرار است با عواقب انضباطی احتمالی روبه‌رو شوند. نمایش این فیلم با حضور حدود 60 دانشجو و عضو هیات‌علمی برگزار شد. مرکز خاورمیانه دانشگاه پنسیلوانیا فضایی را برای نمایش فیلم برای دانشجویان و اعضای هیات‌علمی رزرو کرده و چیزی از محتوای فیلم منتشر نکرده بود. این فیلم مستند که چندی پیش به نمایش درآمد، داستان دو جوان یهودی‌آمریکایی را به تصویر می‌کشد که بدون قیدوشرط اسرائیل را به‌عنوان وطن خود دوست دارند؛ تا اینکه به اسرائیل و کرانه باختری سفر می‌کنند و نظاره‌گر رفتار وحشیانه رژیم‌صهیونیستی نسبت به فلسطینی‌ها می‌شوند. این فیلم مستند به دلیل به تصویر کشیدن جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی جوایزی را کسب کرده اما در عین حال جنجال‌هایی را نیز در دنیا برانگیخته است. مدیر مرکز خاورمیانه در دانشگاه پنسیلوانیا یک روز پیش از نمایش این مستند از سمت خود استعفا داد و هیچ اظهارنظری را نسبت به نمایش فیلم و حواشی ایجاد شده پس از آن منتشر نکرده است. استعفای او پیش از نمایش فیلم حکایت از شدت بحران و مسئولیتی دارد که برعهده او بوده است. این فیلم پس از دریافت مجوز از سوی اعضای هیات‌مدیره، قرار بود 24 اکتبر به نمایش درآید اما با توجه به حملات رژیم‌صهیونیستی به نوار غزه، تصمیم تغییر کرد و زمان نمایش آن به تعویق افتاد اما زمانی که دانشجویان تصمیم گرفتند در اواخر نوامبر آن را در دانشگاه پخش کنند، با مخالفت مقامات دانشگاه مواجه شدند و این رفتار را نوعی نقض رفتار دانشجویی دانستند. اما دانشجویان حامی فلسطین که گوش‌شان به این حرف‌ها بدهکار نبود، درنهایت به پخش این فیلم پرداختند که با استقبال شماری از دانشجویان و اعضای هیات‌علمی این دانشگاه روبه‌رو شد. آنها بعد از پخش فیلم حمایت گسترده‌ای از سوی دانشجویان و استادان خود دریافت کردند اما در مقابل با واکنش‌های تندی از سوی مدیران و مقامات دانشگاهی روبه‌رو شدند. آنها مدعی شده‌اند که نیم ساعت پیش از نمایش فیلم، معاون آموزشی در امور دانشگاهی با آنها تماس گرفته و تهدید کرده که در صورت نمایش فیلم در دانشگاه، با آنها برخورد انضباطی خواهد شد.

دانشجویان هاروارد در کمیته انضباطی

هاروارد ازجمله دانشگاه‌هایی است که از زمان شدت گرفتن حملات صهیونیست‌ها به غزه، آبستن اعتراض‌ها و تظاهرات گسترده بوده و دانشجویان معترض زیادی دست به حمایت از مردم مظلوم فلسطین زده‌اند. خبرها حاکی از آن است که به تازگی چهار دانشجوی دانشگاه هاروارد که در اعتراض‌های «هفته اقدام» در حمایت از فلسطین حضور داشتند، به کمیته انضباطی فراخوانده شده‌اند و قرار است اقدامات انضباطی برای آنها انجام شود که ممکن است یا به آنها اخطار داده شود یا وضعیت مشروط برای آنها تعیین شود یا حتی حکم اخراج برای آنها صادر شود. بیانیه‌ای از سوی هاروارد اعلام شده مبنی‌بر اینکه هرگونه اقدامی که برخلاف موازین دانشگاه انجام شود مشمول اقدامات انضباطی می‌شود. حدودا یک ماه پیش بود که 8 دانشجوی وابسته به یهودیان هاروارد که به نفع فلسطینی‌ها اعتراض کرده بودند، پس از اینکه به مدت 24 ساعت لابی دانشگاه را در اشغال خود درآوردند، از سوی کمیته انضباطی فراخوانده شدند. ریاست این دانشگاه به اتهام برخورد نکردن با تظاهرات ضدصهیونیستی تحت فشار برای استعفا قرار دارد و سیاست‌های دانشگاه را به مبارزه با ترویج اسلام‌هراسی و نفرت علیه مسلمانان سوق داده است.

روزنامه فرهیختگان

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها