کد خبر: 759483
تاریخ انتشار :

تهدید جدید نتانیاهو علیه ایران

در ادامه مواضع تند رژیم صهیونیستی علیه ایران، بنیامین نتانیاهو مدعی شد که تهدید ایران حتی بزرگ‌تر از ناسیونالیسم عربی است و بدون نیاز به همراهی آمریکا نیز برای مقابله با تهران اقدام خواهد کرد. او همچنین قدرت موشکی و هسته‌ای ایران را «بزرگ‌ترین تهدید» علیه اسرائیل خواند.

تهدید جدید نتانیاهو علیه ایران
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

️نتانیاهو طی ادعاهای جدیدی بر علیه ایران گفت: مشارکت ایالات متحده در متوقف کردن تهدید ایران شرط نیست و ما تمام تلاش خود را برای پایان دادن به این تهدید انجام خواهیم داد.

تهدید ایران بزرگتر از تهدید ناسیونالیسم عربی است که همیشه ما را تهدید کرده است.

ایران از طریق قدرت هسته‌ای و قابلیت‌های موشکی خود تهدید بزرگی برای ما ایجاد کرده است.

نتانیاهو:عملیات علیه ایران امکانات منطقه‌ای زیادی ایجاد کرد

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه ۲۹ ژوئن  در بازدید از یک مرکز شین بت (سازمان امنیت داخلی) در جنوب اسرائیل گفت: «اول از همه، [ما باید] گروگان‌ها را آزاد کنیم. البته، ما همچنین باید مسئله غزه را حل کنیم تا حماس را شکست دهیم، اما من معتقدم که به هر دو هدف دست خواهیم یافت.»

او در عین حال تصریح کرد که عملیات اسرائیل علیه ایران "امکانات منطقه‌ای گسترده‌ای" را ایجاد کرده است.

اظهارات او در رسانه‌های محلی به طور گسترده به عنوان اولویت دادن به توافق برای بازگرداندن ۵۰ گروگان باقی مانده در غزه قبل از هر چیز دیگری تفسیر شد، چرا که اسرائیل با فشار فزاینده ایالات متحده برای دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ روبرو است و در بحبوحه برنامه‌های گزارش شده واشنگتن برای توافقات منطقه‌ای گسترده با هدف عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و همسایگانش به ویژه عربستان سعودی و سوریه قرار دارد.

نتانیاهو پس از بازدید از مرکز شین‌بت، یکشنبه شب در ستاد فرماندهی جنوبی ارتش اسرائیل در بئرشبع، جلسه‌ای با اعضای کابینه برگزار کرد تا درباره جنگ غزه و تلاش‌های مربوط به توافق برسر آزادی گروگان‌ها بحث و تبادل نظر کند. یسرائیل کاتس، وزیر دفاع و دیگر وزرا، دستیاران نتانیاهو و افسران ارشد ارتش اسرائیل در این جلسه سطح بالای وزیران حضور داشتند.

رسانه‌های عبری گزارش دادند که این جلسه بدون تصمیم‌گیری پایان یافت و قرار است بحث‌های بیشتر روز دوشنبه انجام شود.

یک دیپلمات عرب به تایمز اسرائیل گفت که میانجی‌گران عرب امیدوار بودند که اسرائیل در طول این دیدار با اعزام هیئتی به قاهره موافقت کند.

این دیپلمات و یک مقام آمریکایی آشنا به موضوع به تایمز اسرائیل گفتند که قرار است روز دوشنبه، ران درمر، وزیر امور استراتژیک در واشنگتن با مقامات آمریکایی دیدار کند تا پیش از دور دیگری از مذاکرات غیرمستقیم در قاهره، با ایالات متحده به توافق برسد.

به گفته این منابع، درمر با فشار دولت ترامپ برای پایان دادن به جنگ غزه روبرو خواهد شد.

از جمله موارد اختلاف باقی‌مانده بین طرفین، درخواست حماس برای پایان دائمی جنگ است، برخلاف اسرائیل که برای برقراری آتش‌بس موقت تلاش می‌کند تا گزینه از سرگیری جنگ را برای آن باز ‌بگذارد.

حماس همچنین با حمایت میانجی‌گران عرب، خواستار بازگشت به سازوکارهای قدیمی توزیع کمک‌های بشردوستانه یا ایجاد سیستم جدیدی برای جایگزینی سیستم فعلی تحت مدیریت بنیاد آمریکایی بشردوستانه غزه است.

اسرائیل وجود این بنیاد را برای جلوگیری از انحراف کمک‌ها توسط حماس ضروری خوانده است، اما سیستم مورد حمایت آمریکا و اسرائیل، ساکنان غزه را مجبور می‌کند که برای تهیه غذا مسافت‌های طولانی را پیاده‌طی کنند و در این مسیر از خطوط ارتش اسرائیل عبور کرده و بارها هدف شلیک‌های مرگبار قرار گرفته‌اند.

حمله به ایران در روز مذاکره برای آتش‌بس در غزه

این دیپلمات آمریکایی همچنین گفت که میانجی‌گران اوایل این ماه، اسرائیل را تحت فشار قرار داده بودند تا هیئتی را به دوحه بفرستد تا در مورد پیشنهاد ارائه شده از سوی قطر و مصر مذاکره کنند. هدف این طرح ادغام آخرین پیشنهاد استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده، با پاسخ حماس بود. میانجی‌ها امیدوار بودند که هیئت اسرائیلی ۱۳ ژوئن به دوحه برسد اما اوایل همان روز، اسرائیل اولین حمله خود را در جنگ علیه ایران آغاز و مذاکرات را تا پایان جنگ متوقف کرد.

همچنین گمان می‌رود نتانیاهو در تلاش برای پیشبرد ابتکار دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ غزه و دستیابی به توافق عادی‌سازی روابط با بسیاری از کشورهای مسلمان، در حال برنامه‌ریزی برای سفر به ایالات متحده در دو هفته آینده باشد.

به گفته منابع ارتش اسرائیل که روز شنبه با اخبار کانال ۱۲ صحبت کردند، ارتش به دنبال پایان دادن به عملیات زمینی خود در نوار غزه است و ارزیابی می‌کند که بدون به خطر انداختن جان گروگان‌های باقی‌مانده، هیچ دستاورد قابل توجهی وجود نخواهد داشت.

گزارش‌های گسترده‌ای حاکی از آن است که ایالات متحده از نتانیاهو می‌خواهد با آتش‌بس در غزه موافقت کند. ترامپ روز جمعه با پیش‌بینی اینکه توافق آتش‌بس در مورد گروگان‌ها می‌تواند ظرف یک هفته امضا شود، انتظارات را افزایش داد.

اوایل روز یکشنبه، ترامپ در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی Truth Social از اسرائیل و حماس خواست تا به توافق برسند و نوشت: «در غزه به توافق برسید. گروگان‌ها را پس بگیرید!»

این پست که فاقد هرگونه محتوای خاصی بود، ساعاتی پس از آن منتشر شد که ترامپ برای دومین بار از دادستان‌های اسرائیلی خواست تا پرونده فساد نتانیاهو را ببندند و گفت: «او اکنون در حال مذاکره برای رسیدن به توافقی با حماس است که شامل بازگرداندن گروگان‌ها نیز می‌شود.»

گسترش توافق‌نامه‌ ابراهیم

در کنار فشارهای جدید برای دستیابی به توافق آتش‌بس به منظور آزادی گروگان‌ها، بنا به گزارش‌ها، ترامپ همچنین به دنبال گسترش توافق‌نامه‌ ابراهیم با وارد کردن سوریه، عربستان سعودی و سایر کشورها به این توافق‌نامه است.

ترامپ روز یک‌شنبه در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز خوش‌بینی نتانیاهو را در مورد "گسترش امکانات در منطقه" تکرار و اصرار کرد که در نتیجه کارزار ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران، کشورهای بیشتری با اسرائیل صلح خواهند کرد.

او گفت: «ما در حال حاضر کشورهای واقعاً خوبی در آنجا داریم و فکر می‌کنم قرار است شروع به یارگیری آنها کنیم زیرا ایران مشکل اصلی بود. در یک دوره زمانی من حتی فکر می‌کردم ایران به همراه سایر کشورها به توافق‌نامه‌ ابراهیم خواهد پیوست.»

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما